Falun
FAL

Det blev en tuff första SM-kvartsfinal för herrarna - föll på bortaplan i Falun

21 mars 2019 21:00

Under torsdagen inleddes slutspelet i SSL 2019. Herrarna var först ut och Pixbo Wallenstam åkte till Falun för bortamatch. Hemmalaget tog tag i taktpinnen omgående i Jalas Arena och kontrollerade sedan fortsättningen av matchen.

Falun tog en tidig ledning i matchminut två och utökade till 2-0 minuten senare. Jens Milesson gjorde Pixbo Wallenstams första mål i slutspelet efter elva minuters spel. 2-1 var också resultatet efter den första perioden.

Hemmalaget gjorde sedan 3-1 efter halva matchen. Falun utökade sedan ledningen i spel fem mot fyra, två gånger om dessutom, fram till 5-1 då Pixbo Wallenstam drog på sig en femminutersutvisning.

Falun utökade sin ledning fyra sekunder in i den tredje perioden. I spel fem mot tre kom sedan en Pixboreducering fram till 7-2 genom Martin Ojaniemi. Lagkapten Daniel Calebsson gjorde nästa reducering innan hemmalaget skrev slutresultatet till 8-3.

Daniel Calebsson blev poängbäst hos Pixbo Wallenstam i denna första kvartsfinal med ett mål och en assist.

Nästa match, SM-kvartsfinal 2 av 7, spelas söndagen den 24 april kl. 13:00 i Wallenstamhallen i Mölnlycke. Kom och stötta herrlaget på plats i hallen!