Lördag
17 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 2 matcher
Fredag
30 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 2 matcher
Fredag
13 Nov 1 match
Onsdag
18 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Lördag
28 Nov 1 match
Söndag
29 Nov 1 match
Söndag
06 Dec 1 match
Fredag
11 Dec 1 match
Söndag
13 Dec 2 matcher
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
20 Dec 1 match
Onsdag
30 Dec 1 match
Söndag
03 Jan 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Fredag
15 Jan 1 match
Söndag
17 Jan 2 matcher
Lördag
23 Jan 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Falun
FAL

Pixbo Wallenstams herrar föll hemma mot Falun i fjärde raka SM-kvarten

29 mars 2019 22:00
SSL HERR

Under fredagen spelades kvartsfinal 4:7 på herrsidan mellan Pixbo Wallenstam och Falun i Wallenstamhallen. Precis som i de tidigare matcherna i serien blev det en tuff historia för Pixbo Wallenstam som slutade i en ny förlust. Därmed är säsongen över för Pixbo Wallenstams herrar då Falun stängde matchserien med 4-0 i matcher.

I och med kvällens förlust är också karriären över för lagkapten Daniel Calebsson. Pixbo Wallenstam vill rikta ett stort tack till en stor spelare för stora insatser för klubben och för svensk innebandy. Stort lycka till i framtiden kung Caleb!


Resultat:

Pixbo Wallenstam - Falun 3-9 (0-2, 2-4, 1-3)

Mål Pixbo Wallenstam: Andreas Stefansson 2, Philip Bringestedt

Mål Falun: Johan Samuelsson 2, Rasmus Enström 2, Emil Johansson, Omar Aldeeb, Emil Kalentun, Alexander Galante Carlström, Casper Backby

...

I den fjärde matchen i matchserien tog Falun ledningen och släppte aldrig greppet. Efter 3-9 och förlust nummer fyra i kvartsfinalserien är därmed säsongen över för Pixbo Wallenstam.

Falun tog ledningen i box play efter en och en halv minut och utökade ledningen på nytt efter 13.14. En tvåmålsledning för bortalaget var också resultatet efter den första perioden.

– Precis som i de tidigare matcherna tar de ledningen. Hade vi fått första målet någon eller några gånger hade det kunnat se annorlunda ut, säger Andreas Stefansson.

Just Stefansson fick en framträdande roll i mittperioden när han inledde densamma med att missa en straff. Det var ändå han som fick sätta reduceringen minuten senare. Falun gjorde sedan två snabba mål fram till 1-4 och satte även 1-5. Sexan kom också för gästerna innan Stefansson gjorde sitt och Pixbo Wallenstams andra mål för kvällen. Falunledning således med 6-2 inför sista perioden och en tuff uppgift väntade för Pixbo Wallenstam.

Philip Bringestedt gjorde 3-6 i början av den tredje perioden innan Falun satte 3-7 i power play. Slutresultatet fastställdes sedan till 3-9 då rävarna satsade allt framåt.

– Det var en tuff serie där Falun är bättre utan diskussion. Vi visste att vi var tvungna att prestera på vår yttersta nivå för att rubba dem. Tyvärr får vi inte riktigt stäm i spelet. De två första matcherna slarvar vi bort, sedan är vi bättre i de två sista men då är det liksom för sent, säger Andreas Stefansson.

Du själv gör ditt första slutspel, hur var det jämfört med seriematcherna?

– Kul! Jag gillar när det smäller lite och trash talk som blir. Jag hade gärna haft slutspel hela tiden, säger Andreas Stefansson.

Och säsongen i helhet då? Du värvades för att göra poäng vilket du gjorde.

– Jo, men jag hade gärna gjort ännu fler så vi hade sluppit möta Falun redan nu, å andra sidan hade vi fått göra det förr eller senare ändå, säger Andreas Stefansson.

Pixbo Wallenstams herrar tackar alla för säsongen 2018/19. Nu laddar vi om för nästa!

I och med kvällens förlust är också karriären över för lagkapten Daniel Calebsson. Pixbo Wallenstam vill rikta ett stort tack till en stor spelare för stora insatser för klubben och för svensk innebandy. Stort lycka till i framtiden kung Caleb!