Falun
FAL

Pixbo Wallenstams herrar föll på bortaplan i Falun i den tredje SM-kvartsfinalen

26 mars 2019 21:00

Under tisdagen spelades SM-kvartsfinal 3 av 7 mellan Pixbo Wallenstam och Falun inför 1373 åskådare i Jalas Arena. Gästande Pixbo Wallenstam bjöd upp till kamp men det räckte inte hela vägen. Falun tog hem ännu en seger och leder nu matchserien med 3-0 i matcher.

Efter två spelade perioder hade Falun en uddamålsledning men i den tredje perioden rann det iväg och trots att Pixbo Wallenstam fortsatte att kriga sig tillbaka in i matchen kunde Falun vinna med 8-5. Kvartsfinal 4 av 7 spelas i Wallenstamhallen på fredag, den 29 mars kl. 19.00. Välkomna till hallen då!

Resultat:

Falun - Pixbo Wallenstam 8-5 (1-0, 2-2, 5-3)

Mål Falun: Emil Johansson 4, Rasmus Enström 2, Malte Lundmark, Alexander Galante Carlström

Mål Pixbo Wallenstam: Daniel Calebsson, Gustav Fritzell, Andreas Stefansson, Charlie Sköld, Adam Persson

...

Falun tog ledningen i power play i slutet av den första perioden.

Hemmalaget missade sedan ett power play i början av mittperioden men 2-0 kom istället med 14 minuter spelade. I box play gjorde Falun även 3-0 innan Daniel Calebsson reducerade i samma power play. Innan paus kom också nästa reducering, nu genom Gustav Fritzell, fram till 2-3.

Falun utökade ledningen kort in i den tredje perioden men Pixbo Wallenstam svarade genom att reducera - två gånger om. Faluns Emil Johansson gjorde sedan sitt tredje och fjärde mål för kvällen. Det bjöds på tre mål inom loppet av två minuter i slutet av matchen - slutresultatet skrevs till Falunseger med 8-5.

Kvartsfinal 4 av 7 spelas i Wallenstamhallen på fredag, den 29 mars kl. 19.00. Välkomna till hallen då!