Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Måndag
18 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Idag 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Rönnby
RÖN

Proppen ur för damerna - stabil seger i den tredje kvartsfinalen mot Västerås Rönnby

1 april 2019 21:30
SSL DAM

Under måndagen spelades SM-kvartsfinal tre mellan Pixbo Wallenstam och Västerås Rönnby i Wallenstamhallen. Till skillnad från de två första matcherna var det Pixbo Wallenstam som dominerade i matchen och kunde vinna med klara 6-0. En komfortabel seger gav 2-1 i matcher och nu finns chansen för rävarna att stänga matchserien i Västerås på torsdag.


Denisa Ratajová gav rävarna ledningen i mitten av den första perioden och Isabell Krantz utökade sekunderna senare. 2-0 var också resultatet efter den första perioden.

– Vi ville spela idag och vara spelförande precis som i de tidigare matcherna, säger Emma Stenberg.

Trean kom två minuter in i mittperioden genom Emma Stenberg. Efter att Pixbo Wallenstam rett ut ett box play kom också 4-0, målskytt nu Klara Loneberg. Även femman kom före paus då Josefin Wålinder nätade.

– Vi har tre femmor som producerar idag och man märker att vi fick energi av segern borta när vi vände och vann i sudden, säger Emma Stenberg.

Eliška Krupnová gjorde sedan 6-0 i power play i den tredje perioden, det blev också slutresultatet.

– Idag gör vi mål till skillnad från innan då bollarna inte riktigt gått in. Skönt att det lossnade, vi hade kunnat göra sex mål till, säger Emma Stenberg.

Du spelar ditt första slutspel, hur är det?

– Jätteroligt! Det är intensivt vilket jag gillar med matcher varannan dag, så det är viktigt med kost och sömn och återhämtning däremellan. Det är speciellt också att möta samma lag i en serie i bäst av fem. Man märker att alla tänder till och höjer sig så det blir tighta matcher, säger Emma Stenberg.

Linnéa Wilhelmsson blev utsedd till matchens lirare i hemmalaget.

Nästa match: SM-kvartsfinal 4:5. 2019-04-04 kl. 19:00. Västerås Rönnby IBK - Pixbo Wallenstam IBK. Spelplats: Bombardier Arena, Västerås.