Mora
MORA

Säsongen är över för damerna - föll i den tredje SM-semifinalen mot Mora

18 april 2019 21:00

Under skärtorsdagen spelades kvartsfinal tre i bäst av fem matcher mellan Pixbo Wallenstam och KAIS Mora i Idre Fjäll Arena. Precis som i de två första matcherna blev det en jämn tillställning. Pixbo Wallenstams damer hade kniven mot strupen i semifinal tre. Gästerna tog ledningen precis som i de tidigare semifinalerna men Mora vände underläget och vann till slut med uddamålet för tredje matchen i rad. Därmed är säsongen över för Pixbo Wallenstam medan SM-final väntar för KAIS Mora.

Resultat:

KAIS Mora - Pixbo Wallenstam 4-3 (0-1, 3-0, 1-2)

Mål KAIS Mora: Anna Wijk 2, Moa Gustafsson, Malin Alkelöw

Mål Pixbo: Caroline Adelöw, Eliska Krupnova, Klara Loneberg

...

Caroline Adelöw gjorde matchens första mål åtta minuter in i den första perioden. Det var hennes första slutspelsmål för Pixbo Wallenstam. Och det visade sig också bli periodens enda mål.

Hemmalaget Mora gjorde sedan ett ryck i mittperioden och kvitterade efter fem minuter. Mora tog även ledningen sju minuter senare och innan periodpaus två kom även 3-1.

Pixbo Wallenstam kom sedan ut starkt i tredje perioden och Eliška Krupnová satte reduceringen fem minuter in i perioden. Även kvitteringen fram till 3-3 kom strax efter det genom Klara Loneberg.

Båda lagen hade chansen att göra ledningsmålet, dessvärre med rävögon sett var det Mora som gjorde vinnarmålet med dryga sju minuter kvar att spela. Pixbo Wallenstam tryckte på för ett kvitteringsmål men Mora höll undan. Därmed är säsongen slut för Pixbo Wallenstam medan SM-final väntar för Mora.

Pixbo Wallenstams damer tackar alla inblandade för säsongen 2018/19. Nu blickar vi framåt mot 2019/20.