FAL

Stark insats av Pixbo Wallenstams herrar - hemmaseger mot Falun

20 november 2019 22:00

Toppmatch i en fullsatt Wallenstamshall när seriens målgladaste lag, Falun, kom på besök. Många minns säkert SM-kvartsfinalserien i våras där Falun var strået vassare än Pixbo Wallenstam.

Idag var det var Pixbo Wallenstam som inledde i ett rasande tempo och tog ledningen redan efter tre sekunder. Hemmalaget släppte sedan aldrig greppet. Fem mål blev segermarginalen till slut - rävarna vann slutligen med klara 9-4.

Även på söndag är det hemmamatch för Pixbo Wallenstams herrar. Då gästar Umeålaget Dalen, start kl. 16.00.

SSL HERR: Pixbo Wallenstam - Falun 9-4 (4-0, 2-2, 3-2)

Mål Pixbo Wallenstam: Martin Östholm 3, Gustav Fritzell 3, Jens Milesson, Linus Nestorsson, Oskar Weissbach

Mål Falun: Omar Aldeeb, Emil Ruud, Emil Lundmark, Victor Wettergren

...

Pixbo Wallenstam gjorde 4-0 före den första periodvilan. Det var firma 'Fritzell & Östholm' som låg bakom de två första målen, Milesson löste på egen hand det tredje. Strax före paus satte Linus Nestorsson 4-0.

Firma 'Fritzell & Östholm' fixade även femman i början på mittperioden innan Falun reducerade till 1-5. Ytterligare en reducering kom innan Martin Östholm fullbordade sitt hattrick. Pixboledningen 6-2 stod sig perioden ut.

Lagen gjorde var sitt mål i period tre innan det var Fritzells tur att fullborda sitt hattrick fram till 8-3. Oskar Weissbach avslutade rävarnas målskytte i matchen med att göra sitt första SSL-mål innan Falun fastställde slutresultatet till 9-4.

Östholm och Fritzell blev poängbäst denna match med tre mål och två assist vardera. Vilken förstakedja Pixbo Wallenstam har i Martin Östholm, Gustav Fritzell och Linus Nestorsson. De gjorde imponerande 13 poäng tillsammans i matchen och Fritzell klev med sina fem poäng upp i SSL:s poängligaledning.