Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Helsingborg
FCH

Herrarna föll på hemmaplan när Helsingborg gästade Wallenstamhallen

1 december 2019 20:00
SSL HERR

Under söndagen kom Helsingborg på besök till Mölnlycke. Förra mötet slutade med Pixboseger, denna match blev inte en lika munter historia med rävögon sett.

I höstas tog Pixbo Wallenstams herrar en bekväm bortaseger mot Helsingborg. Första advent var det dags för returmöte, nu i Wallenstamhallen. Denna match blev tightare och fick en annan utgång.


Pixbo Wallenstam - Helsingborg 5-9 (2-2, 2-3, 1-4)

Mål Pixbo Wallenstam: Charlie Sköld, Anton Eriksson, Martin Östholm 2, Andreas Stefansson

Mål Helsingborg: Linus Nordgren 2, Fredrik Azelius, Joel von Reis, Jonathan Nilsson 3, Fredi Petersson 2

...

Pixbo Wallenstam tog ledningen efter fem minuters spel genom Charlie Sköld innan Anton Eriksson utökade i samma matchminut. Helsingborg gjorde sedan både en snabb reducering och kvittering. 2-2 stod sig perioden ut.

Martin Östholm gjorde 3-2 på straff i början av mittperioden innan Helsingborg fick in ytterligare en kvittering. Östholm fick sedan chansen att göra sitt andra straffmål för eftermiddagen, istället var det Helsingborg som tog ledningen för första gången i matchen. Östholm gjorde sedan sitt andra mål för dagen då han kvitterade i power play. Men Helsingborg gjorde ett snabbt ledningsmål fram till 5-4, vilket också var resultatet i paus två.

Pixbo Wallenstam tryckte på för en kvittering i början av tredje perioden. Istället gjorde Helsingborg 4-6 och 4-7 och sedan två mål i öppen målbur. Andreas Stefansson fastställde slutresultat till 5-9.

– Hela matchen kändes rätt sömning och vi har ingen energi. Det senaste har vi blivit bortskämda med mycket publik vilket gett oss extra energi. Idag ska vi skapa den själva vilket vi inte klarar samtidigt som Helsingborg vill dra ner tempot. Vi faller in i det och i slutet hade vi inget val utan måste chansa. Tyvärr var vi för dåliga rakt igenom idag och hade ingen kvalitet på det vi gjorde, säger Philip Bringestedt.

Martin Östholm blev matchens lirare och även poängbäst hos rävarna med 2 mål. Även lagkapten Gustav Fritzell noterades för två poäng (0+2).

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar är västkustderbyt mot Warberg. Matchen spelas hemma i Wallenstamhallen, onsdag 4 december, kl. 18.30.

Säkra din biljett dit redan nu på: pixbo.ebiljett.nu/Home/tickets/153/False

– Derby är alltid kul och det brukar bli fina matcher, så vi hoppas på det även på onsdag, säger Philip Bringestedt.