Söndag
27 Okt 1 match
Lördag
02 Nov 1 match
Söndag
03 Nov 1 match
Söndag
10 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 2 matcher
Onsdag
27 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Onsdag
04 Dec 1 match
Söndag
08 Dec 1 match
Onsdag
11 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 2 matcher
Söndag
29 Dec 1 match
Fredag
03 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 2 matcher
Lördag
11 Jan 1 match
Måndag
13 Jan 1 match
Torsdag
16 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 2 matcher
Söndag
26 Jan 2 matcher
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Helsingborg
FCH

Herrarna föll på hemmaplan när Helsingborg gästade Wallenstamhallen

1 december 2019 20:00
SSL HERR

Under söndagen kom Helsingborg på besök till Mölnlycke. Förra mötet slutade med Pixboseger, denna match blev inte en lika munter historia med rävögon sett.

I höstas tog Pixbo Wallenstams herrar en bekväm bortaseger mot Helsingborg. Första advent var det dags för returmöte, nu i Wallenstamhallen. Denna match blev tightare och fick en annan utgång.


Pixbo Wallenstam - Helsingborg 5-9 (2-2, 2-3, 1-4)

Mål Pixbo Wallenstam: Charlie Sköld, Anton Eriksson, Martin Östholm 2, Andreas Stefansson

Mål Helsingborg: Linus Nordgren 2, Fredrik Azelius, Joel von Reis, Jonathan Nilsson 3, Fredi Petersson 2

...

Pixbo Wallenstam tog ledningen efter fem minuters spel genom Charlie Sköld innan Anton Eriksson utökade i samma matchminut. Helsingborg gjorde sedan både en snabb reducering och kvittering. 2-2 stod sig perioden ut.

Martin Östholm gjorde 3-2 på straff i början av mittperioden innan Helsingborg fick in ytterligare en kvittering. Östholm fick sedan chansen att göra sitt andra straffmål för eftermiddagen, istället var det Helsingborg som tog ledningen för första gången i matchen. Östholm gjorde sedan sitt andra mål för dagen då han kvitterade i power play. Men Helsingborg gjorde ett snabbt ledningsmål fram till 5-4, vilket också var resultatet i paus två.

Pixbo Wallenstam tryckte på för en kvittering i början av tredje perioden. Istället gjorde Helsingborg 4-6 och 4-7 och sedan två mål i öppen målbur. Andreas Stefansson fastställde slutresultat till 5-9.

– Hela matchen kändes rätt sömning och vi har ingen energi. Det senaste har vi blivit bortskämda med mycket publik vilket gett oss extra energi. Idag ska vi skapa den själva vilket vi inte klarar samtidigt som Helsingborg vill dra ner tempot. Vi faller in i det och i slutet hade vi inget val utan måste chansa. Tyvärr var vi för dåliga rakt igenom idag och hade ingen kvalitet på det vi gjorde, säger Philip Bringestedt.

Martin Östholm blev matchens lirare och även poängbäst hos rävarna med 2 mål. Även lagkapten Gustav Fritzell noterades för två poäng (0+2).

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar är västkustderbyt mot Warberg. Matchen spelas hemma i Wallenstamhallen, onsdag 4 december, kl. 18.30.

Säkra din biljett dit redan nu på: pixbo.ebiljett.nu/Home/tickets/153/False

– Derby är alltid kul och det brukar bli fina matcher, så vi hoppas på det även på onsdag, säger Philip Bringestedt.