VÄX

Herrarna tog revansch på Växjö - Fritzell matchvinnare med sitt hattrick

11 december 2019 22:00

Pixbo Wallenstams herrar fick se sig besegrade av Växjö på bortaplan tidigare i höstas. Under onsdagen var det dags för match hemma i Wallenstamhallen.

Pixbo Wallenstams poängkung, Gustav Fritzell, tog lite tid på sig att komma igång men i den tredje perioden höjde han tempot och satte tre bollar i nät vilket betydde Pixboseger med 8-6 och Fritzells 23 mål för säsongen. Segern är Pixbo Wallenstams trettonde vinst på arton försök och man är nu uppe på 41 poäng och definitivt ett topplag att räkna med.

Pixbo Wallenstam - Växjö 8-6 (2-2, 1-3, 5-1)

Mål Pixbo Wallenstam: Gustav Fritzell 3, Charlie Sköld, Anton Eriksson, Andreas Stefansson, Martin Östholm, Jens Milesson

Mål Växjö: Samuel Folkesson 2, André Andersson 2, Karljohan Ahlroth, Markus Jonsson

...

Efter en klar förlust tidigare denna säsong med 4-9 borta mot Växjö var det ett revanschsuget Pixbo Wallenstams som tog emot Växjö hemma i Wallenstamhallen.

Charlie Sköld gav hemmalaget ledningen på volley två minuter in i matchen. Kvitteringen kom fem minuter senare innan Anton Eriksson åter gav ledningen till hemmalaget på kontring. Innan paus fixade Växjö ytterligare en kvittering, nu på straff, fram till 2-2.

I andra perioden följdes lagen åt i målprotokollet fram till 3-3 innan Växjö satte sig i förarsätet via 3-4 i power play och strax före paus två kom även 3-5.

– Vi kände på varandra halva matchen och det hela känns lite avslaget. Vi blir lite passiva och ger dem halvlägen som de utnyttjar, säger Martin Östholm.

Lagkapten Gustav Fritzell reducerade sex minuter in i tredje perioden innan gästerna reducerade omgående fram till 4-6 . Pixbo Wallenstam kämpade sig in i matchen - Martin Östholm reducerade, Jens Milesson kvitterade innan Fritzell satte ledningsmålet 7-6 med dryga fem minuter kvar att spela. I power play fullbordade Fritzell sitt hattrick och satte slutresultatet 8-6.

– Nu blir vi mer giriga och går in på mer obekväma ytor vilket ger resultat. Skönt och viktig att vinna så vi har 1-1 mot dem denna säsong, säger Martin Östholm.

Gustav Fritzell blev utsedd till matchens lirare i hemmalaget efter fyra poäng (3 mål + 1 assist).

Den sista matchen för Pixbo Wallenstams herrar 2019 spelas borta mot Höllviken lördagen den 21 december kl. 16.00 i Halörhallen.

– Det har varit ett tight spelschema nu så det blir skönt med lite längre återhämtning. Det är viktigt att ha hand om kropparna under en lång säsong och att hinna med träningen också. När det är täta matcher blir det nästan bara fokus på rehab, säger Martin Östholm.