Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Visby
VIS

Pixbo Wallenstams herrar inledde 2020 med seger hemma mot Visby

3 januari 2020 22:00
SSL HERR

Pixbo Wallenstams herrar hade två segrar mot Visby med sig i bagaget från i höstas. I säsongens tredje möte lagen emellan fullbordade man trippeln, detta på hemmaplan i årets första match.

Pixboherrarnas fina form fortsätter. Laget tog femte raka segern, samtliga efter ordinarie tid, och har därmed inte förlorat på över en månad. Desto tyngre för Visby som åkte på åttonde raka förlusten. Lagkapten Gustav Fritzell var en av matchhjältarna med två mål och en assist. Han har nu gjort poäng i tretton raka matcher.


Pixbo Wallenstam - Visby 8-4 (2-2, 3-2, 3-0)

Mål Pixbo Wallenstam: William Lindh 3, Gustav Fritzell, 2, Adam Persson, Martin Östholm, Linus Nestorsson

Mål Visby: Kasper Broby, Jesper Eliasson, Heikki Hirvisuo, Albin Lundell

...

11-3 och 9-5 - det var segersiffrorna när Pixbo Wallenstam vann mot SSL-nykomlingarna Visby i höstas. Den tredje machen lagen emellan började lite trevande med rävögon sett men sedan ordnade det till sig. Man bärgade tredje raka efter kvällens 8-4.

Visby fick den bästa starten på matchen med 0-1 efter två minuter. Kvitteringen kom med kvarten spelad genom William Lindh innan Visby återigen tog ledningen. Martin Östholm såg sedan till att matchen var helt jämn inför den andra perioden när han satte rävarnas andra mål för kvällen.

– Lite samma tendens som mot Höllviken. Jag vet inte hur det blir så men vi är inte påkopplade på något sätt, säger William Lindh.

Pixbo Wallenstam tog ledningen för första gången i matchen fem minuter in i mittperioden då Gustav Fritzell gjorde 3-2 i power play. Strax därefter kvitterar Visby innan hemmalaget gjorde 4-3. Gästerna kvitterde på nytt innan Adam Persson satte 5-4 för hemmalaget, målet kom i power play strax före periodvila två.

– Också likt Höllviken där vi drar ifrån i mittperioden. Det är små marginaler och det blir lätt lite "Hawaii-spel" i den här typer av matcher, säger William Lindh.

Lindh fullbordade sitt hattrick i box play sju minuter in i den sista perioden med sitt 6-4 mål. När Visby tryckte på framåt öppnade sig ytor bakåt. Då gjorde Fritzell 7-4 innan Linus Nestorsson satte spiken i kistan i öppen kasse med en sekund kvar att spela.

– Det var jämnare mot Visby nu än i premiären, man märker att de vuxit in i SSL. Det är inte varje dag jag gör hattrick men jag kände mig spelsugen efter jul och nyår så det var kul att inleda året såhär, säger William Lindh.

Förutom Lindh, som blev utsedd till matchens lirare i hemmalaget, gjorde även lagkapten Fritzell tre poäng (2 mål+1 assist) i kvällens match precis som Östholm (1+2).

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar spelas borta mot Helsingborg på måndag den 6 januari kl. 16.00 i Idrottens Hus.

Vi var dåliga mot dem senast så vi är ute efter revansch, säger William Lindh.