Fredag
01 Okt 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Måndag
04 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 2 matcher
Lördag
23 Okt 2 matcher
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Onsdag
10 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match
Tisdag
04 Jan 1 match
Onsdag
05 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Tisdag
11 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Fredag
21 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 2 matcher
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Täby
TÄBY

Pixbo Wallenstams damer vann hemma i Wallenstamhallen mot svenska mästarna

10 november 2019 20:00
SSL DAM

Efter förra söndagens förlust med 1-7 borta mot Dalen var det idag ett revanschsuget Pixbo Wallenstam som sprang in i Wallenstamhallen i matchen mot svenska mästarna Täby.

Matchen öppnade i ett högt tempo med bra chanser åt båda håll. Pixbo Wallenstam tryckte på och var närmast att spräcka målnollan. Med en sekund kvar att spela av perioden satte Denisa Ratajova ledningsmålet snyggt assisterad av Eliska Krupnova.


Pixbo Wallenstam - Täby 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)

Mål Pixbo Wallenstam: Denisa Ratajova 2, Cajsa Elm 2

Mål Täby: Josefin Ulvhag, Moa Tschöp

...

Minnesvärt från första perioden var Ida Sundbergs sätt att hålla boll mot två attackerande Täbyspelare - något som drog ned applåder i Wallenstamhallen.

Även öppningen av andra perioden bjöd på snabb och underhållande innebandy. Trots att Pixbo Wallenstam hade de vassaste chanserna var det Täby som kvitterade i den sjätte minuten genom Josefin Ulvhag, assisterad av Sofie Rissveds.

Repliken från Pixbo Wallenstam fram till 2-1 stod Kajsa Elm för efter en minuts spel, framspelad av Moa Andersson. Efter en tilltrasslad situation halvvägs in i perioden tilldömdes Täby en straff som Lisa Carlsson fick förtroendet att slå. Lara Heini i Pixbo-målet sträckte ut ordentligt och lyckades rädda.

När Moa Tchöp en minut senare utvisades för hårt spel fick Pixbo Wallenstam inte till något riktigt lyckosamt powerplay-spel. Bästa chansen hade Täby som i en spelvändning var ytterst nära att kvittera, men Laura Heini gjorde ytterligare en räddning av hög klass.

I slutet av den andra perioden sänktes tempot och även kvalitéten på spelet. Mia Karjalainen hade, efter att blivit framspelad av Krupnova, dock en bra chans att i sista minuten utöka ledningen men Durling i Täby-målet var med på noterna och räddade. Pixboledning således med 2-1 inför avslutande perioden.

Tredje perioden öppnade avvaktande och riktiga målchanser saknades förutom en vacker kombination där Pixbo Wallenstam var ytterst nära att utöka i den fjärde minuten. Kort därefter hade hemmalaget återigen chansen men ett öppet mål missades.

Efter en brytning drygt sju minuter in i perioden lade Ratajova kallt in bollen bakom Djurling och utökade Pixbo Wallenstams ledning till 3-1. Moa Tchöp sköt minuterna senare snyggt in gästernas reducering till 3-2 efter en lång löpning.

Andra delen av tredje perioden visade upp ett spel som böljade fram och tillbaka, där Täby jagade kvittering. Men Pixbo Wallenstam fortsatte sitt frejdiga anfallsspel och skapade flera chanser. Med drygt tre minuter kvar fick rävarna också utdelning då Cajsa Elm sköt in 4-2 assisterad av Klara Loneberg.

Den sista spelminuten tog Täby ut målvakten och spelade med sex utespelare i jakten på reducering. När Krupnova visades ut trettio sekunder före matchslut tryckte Täby på ännu mer men Pixbo Wallenstam redde ut situationen och klarade tre nya och välförtjänta poäng inför 285 åskådare i Wallenstamhallen.

Denisa Ratajova utsågs till matchens lirare i hemmalaget. Till Täbys bästa spelare utsågs målvakten Alexandra Durling.

Både Denisa Ratajova och Cajsa Elm stod för två mål var i matchen.