Söndag
27 Okt 1 match
Lördag
02 Nov 1 match
Söndag
03 Nov 1 match
Söndag
10 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 2 matcher
Onsdag
27 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Onsdag
04 Dec 1 match
Söndag
08 Dec 1 match
Onsdag
11 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 2 matcher
Söndag
29 Dec 1 match
Fredag
03 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 2 matcher
Lördag
11 Jan 1 match
Måndag
13 Jan 1 match
Torsdag
16 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 2 matcher
Söndag
26 Jan 2 matcher
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Jönköping
JIK

Stabilt spel från Pixbo Wallenstams damer när man vann hemma mot Jönköping

22 november 2019 22:00
SSL DAM

I den sista hemmamatchen för damerna innan VM-uppehållet kom Jönköping på besök till Mölnlycke. Fredagsunderhållningen i Wallenstamhallen slutade med klar Pixboseger och tre nya poäng inkasserades. Hemmalaget tog tag i matchen omgående och släppte aldrig taget även om Jönköping såg ut att jobba sig in i matchen på allvar. Gästernas hopp tändes efter deras 3-5-reducering i andra periodens slutdel, men Krupnová petade in 6-3 med endast fem sekunder kvar av mittenakten och det var mentalt tufft för Jönköping. I tredje perioden rann det iväg rejält, till en slutgiltig 9-3-seger för Pixbo.


Pixbo Wallenstam - Jönköping 9-3 (3-0, 3-3, 3-0)

Mål Pixbo Wallenstam: Emma Stenberg 2, Eliska Krupnová 2, Rikke Ingebrigtsli Hansen, Andrea Envall, Josefin Wålinder, Cajsa Elm, Denisa Ratajova

Mål Jönköping: Alicia Zälle, Felicia Glad, Gabriella Strandberg

...

Pixbo Wallenstam tog ledningen efter halva den första perioden genom Rikke Ingebrigtsli Hansen. Rikke assisterade senare i perioden Andrea Envall fram till 2-0. Trean kommer också innan paus när Envall i sin tur spelade fram Josefine Wålinder.

– Jag tycker inte att vi börjar jättebra för vi sätter inte vårt försvar till hundra procent så det var skönt att leda efter första perioden, säger Emma Stenberg.

Fem minuter in i mittperioden satte Cajsa Elm 4-0 mot sitt gamla lag, Jönköping reducerade dock innan det var Emma Stenbergs tur att näta. Efter två bortareduceringar gjorde sedan Eliška Krupnová 6-3 fem sekunder före pausvila nummer två.

– Vi gjorde lite justeringar och fick bättre utdelning nu, säger Emma Stenberg.

Pixbo Wallenstam började tredje perioden som man avslutade den andra, med ett mål. Nu genom ett tjeckiskt samarbete. Stenberg gjorde sitt andra och lagets åttonde innan Krupnová också fick sätta sitt andra för matchen, nu fram till 9-3 i power play. Det blev också slutresultatet.

– I tredje stämplade vi verkligen in och säkrar tre poäng, säger Emma Stenberg.

Cajsa Elm utsågs till matchens lirare i hemmalaget och Emma Stenberg blev poängbäst tillsammans med El¡ška Krupnová med 2 mål och 1 assist. Snart är det VM-uppehåll för damerna men först väntar bortamatch mot Karlstad för Pixbo Wallenstams del. Matchstart på söndag kl. 13.00 i Colorama Arena.

– Karlstad är fysiska så vi måste spela som vi gjort hittills under säsongen. Det gäller att löpa mycket och hitta ytor så vi inte blir stillastående, säger Emma Stenberg.