Lördag
19 Mar 2 matcher
Måndag
21 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Tisdag
29 Mar 1 match
Onsdag
30 Mar 1 match
Torsdag
07 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Tisdag
12 Apr 1 match
Fredag
15 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Fredag
23 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 2 matcher
Fredag
30 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 2 matcher
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
16 Okt 1 match
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Hemma
Mora
MORA
Borta
Pixbo
PIX

Rejäl nyårssmäll när Pixbo Wallenstams damer vann borta mot KAIS Mora

29 december 2019 18:30
SSL DAM

Pixbo Wallenstams damer åkte under helgen upp till Dalarna för bortamatch mot KAIS Mora. En på förhand tuff match på pappret, detta möte skulle dock bli något utöver det vanliga. En magiskt Pixbovändning i den sista perioden ledde till förlängning som inte hann bli mer än en halvminut gammal. Då klev rävarnas Denisa Ratajová fram och avgjorde det hela. 0-5 i baken slutade med Pixboseger i förlängningen, 6-5.

Nu tar Pixbo Wallenstams damers nyårsledigt. Nästa match spelas mot Malmö på bortaplan den 6 januari kl. 16.00 i Baltiska Hallen.


SSL DAM - OMGÅNG 13 AV 26

KAIS Mora - Pixbo Wallenstam 5-6 SD (1-0, 4-0, 0-5, 0-1)

Mål KAIS Mora: Caroline Rosenberg, Clara Hellgren, Anna Wijk, Malin Alkelöw, Johanna Hultgren

Mål Pixbo Wallenstam: Emma Stenberg 3, Mia Karjalainen, Eliska Krupnova, Denisa Ratajova

...

I två perioder fungerade ingenting för rävarna i Idre Fjäll Arena. Under återstoden av matchen fungerade allt. En mäktig Pixbovändning under fem minuter i den tredje perioden gav gästerna till slut segern i förlängningen.

Hemmalaget Mora började matchen bäst och gjorde det enda målet i den första perioden. Gästerna hade chansen att kvittera i power play men tog inte vara på det.

I mittperioden lade Mora in en högre växel och gick ifrån till 5-0. En ointaglig ledning såg det ut som. Värre blev det när Pixbo Wallenstam 7.32 in i tredje perioden åkte på en tvåminuters utvisning för upprepade slag. Det såg mörkt ut för gästerna men då började upphämtningen.

Inom loppet av tre minuter och fjorton sekunder gjorde Emma Stenberg tre mål. Men skulle det räcka? Strax därefter, och med åtta minuter kvar att spela av matchen, satte Mia Karjalainen Pixbos fjärde mål fram till 4-5. Vändningen fullbordades sedan minuten senare genom kapten Eliška Krupnová som kvitterade till 5-5. Det fanns sedan gott om tid för ett ledningsmål och gästerna var nu närmare tre poäng än hemmalaget rent chansmässigt. Sjätte målet kom dock inte för något av lagen under ordinarie matchtid, istället fick sudden death avgöra dramat.

Förlängningen hann inte bli mer än en halvminut gammal. Då klev rävarnas andra tjeckiska spelare, Denisa Ratajová, fram och avgjorde det hela. 0-5 i baken slutade alltså med Pixboseger i förlängningen, 6-5.

Förutom Emma Stenbergs tre poäng (hattrick) gjorde även Eliška Krupnová tre poäng i dagens match (1 mål + 2 assist).

Nu tar Pixbo Wallenstams damers lite nyårsledigt. Nästa match spelas mot Malmö borta den 6 januari kl. 16.00 i Baltiska Hallen.