Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Fredag
16 Apr 1 match
Söndag
18 Apr 1 match
Lördag
24 Apr 1 match
Lördag
18 Sep 2 matcher
Lördag
25 Sep 2 matcher
Fredag
01 Okt 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Måndag
04 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 2 matcher
Lördag
23 Okt 2 matcher
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 2 matcher
Lördag
13 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Endre
END

Mittperioden fällde damerna - föll på hemmaplan mot Endre

13 januari 2020 22:30
SSL DAM

Under måndagen väntade TV-match mot Endre hemma för Pixbo Wallenstams damer. Man skulle ”försvara” uddamålssegern på bortaplan från i höstas. Det var dock lättare sagt än gjort. Gästande Endre revanscherade sig från den senaste uddamålsförlusten och vann under måndagskvällen med fyra bollar. Efter en jämn första period tog Endre kommandot i inledningen av andra och släppte sedan aldrig taget. Slutresultatet skrevs till 2-6 efter sextio minuter.


Pixbo Wallenstam - Endre 2-6 (2-1, 0-4, 0-1)

Mål Pixbo Wallenstam: Denisa Ratajova, Emma Stenberg

Mål Endre: Linnéa Wallgren 3, Ellen Bäckstedt, Wilma Johansson, Erika Nilsson

...

Pixbo Wallenstam tog ledningen tolv minuter in i matchen genom Denisa Ratajová innan Endre utnyttjade ett power play. Perioden avslutades målmässigt med ett frislagsmål av Emma Stenberg fram till 2-1.

– Vi gör en bra första period och kommer till mycket avslut samtidigt som vi har mycket boll, säger Emma Stenberg.

Gästerna fick en smakstart på mittperioden med kvittering efter 17 sekunder och ledningsmål efter 48 sekunder. Sekunder efter det kom även 2-4 och strax innan paus gjorde Endre även femman.

– Endre höjde sig vilket vi inte riktigt var med på, ändå vet vi att det kan gå snabbt i innebandy, säger Emma Stenberg.

Pixbo Wallenstam fick chansen att komma närmare i power play i början på tredje perioden men istället gjorde Endre 2-6 när överläget precis var över. Det blev också matchens sista mål. Pixbo Wallenstam lyckades inte komma närmare trots bra forcering och tryck i slutet av matchen.

– Bollen ville inte in idag helt enkelt och vi skjuter mycket i täck. Vi gör också deras målvakt bra så hon får göra en bra match, säger Emma Stenberg.

En ljusglimt i matchen är att du får näta för tredje matchen i rad och att du fortsätter att producera.

– Det är roligt såklart att det har lossnat. Jag har fått förtroende och vuxit in i det. Jag känner Klara sedan tidigare och nu har vi även fått in Cajsa i vår kedja vilket fungerar bra, vi hittar varandra, säger Emma Stenberg.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer selas även den på hemmaplan. På fredag kl. 18.30 väntar västkustderby mot Warberg.

– Det är bara att ladda om. Det är kul och bra med ett tight schema, då hinner man inte gräva ner sig efter denna förlusten utan siktar bara på nästa match, säger Emma Stenberg.