Söndag
08 Dec 1 match
Onsdag
11 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 2 matcher
Söndag
29 Dec 1 match
Fredag
03 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 2 matcher
Lördag
11 Jan 1 match
Måndag
13 Jan 1 match
Torsdag
16 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 2 matcher
Söndag
26 Jan 2 matcher
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Endre
END

Mittperioden fällde damerna - föll på hemmaplan mot Endre

13 januari 2020 22:30
SSL DAM

Under måndagen väntade TV-match mot Endre hemma för Pixbo Wallenstams damer. Man skulle ”försvara” uddamålssegern på bortaplan från i höstas. Det var dock lättare sagt än gjort. Gästande Endre revanscherade sig från den senaste uddamålsförlusten och vann under måndagskvällen med fyra bollar. Efter en jämn första period tog Endre kommandot i inledningen av andra och släppte sedan aldrig taget. Slutresultatet skrevs till 2-6 efter sextio minuter.


Pixbo Wallenstam - Endre 2-6 (2-1, 0-4, 0-1)

Mål Pixbo Wallenstam: Denisa Ratajova, Emma Stenberg

Mål Endre: Linnéa Wallgren 3, Ellen Bäckstedt, Wilma Johansson, Erika Nilsson

...

Pixbo Wallenstam tog ledningen tolv minuter in i matchen genom Denisa Ratajová innan Endre utnyttjade ett power play. Perioden avslutades målmässigt med ett frislagsmål av Emma Stenberg fram till 2-1.

– Vi gör en bra första period och kommer till mycket avslut samtidigt som vi har mycket boll, säger Emma Stenberg.

Gästerna fick en smakstart på mittperioden med kvittering efter 17 sekunder och ledningsmål efter 48 sekunder. Sekunder efter det kom även 2-4 och strax innan paus gjorde Endre även femman.

– Endre höjde sig vilket vi inte riktigt var med på, ändå vet vi att det kan gå snabbt i innebandy, säger Emma Stenberg.

Pixbo Wallenstam fick chansen att komma närmare i power play i början på tredje perioden men istället gjorde Endre 2-6 när överläget precis var över. Det blev också matchens sista mål. Pixbo Wallenstam lyckades inte komma närmare trots bra forcering och tryck i slutet av matchen.

– Bollen ville inte in idag helt enkelt och vi skjuter mycket i täck. Vi gör också deras målvakt bra så hon får göra en bra match, säger Emma Stenberg.

En ljusglimt i matchen är att du får näta för tredje matchen i rad och att du fortsätter att producera.

– Det är roligt såklart att det har lossnat. Jag har fått förtroende och vuxit in i det. Jag känner Klara sedan tidigare och nu har vi även fått in Cajsa i vår kedja vilket fungerar bra, vi hittar varandra, säger Emma Stenberg.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer selas även den på hemmaplan. På fredag kl. 18.30 väntar västkustderby mot Warberg.

– Det är bara att ladda om. Det är kul och bra med ett tight schema, då hinner man inte gräva ner sig efter denna förlusten utan siktar bara på nästa match, säger Emma Stenberg.