Onsdag
01 Mar 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Torsdag
16 Mar 1 match
Lördag
18 Mar 2 matcher
Måndag
20 Mar 1 match
Torsdag
23 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Lördag
25 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Tisdag
28 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match
Torsdag
30 Mar 1 match
Fredag
31 Mar 1 match
Söndag
02 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Sirius
SIR

Pixbo Wallenstams damer vann med tvåsiffrigt hemma mot Sirius

19 januari 2020 20:00
SSL DAM

I veckans tredje hemmamatch för Pixbo Wallenstams damer kom Uppsalalaget Sirius på besök. Det blev en målrik historia där rävarna till slut kunde vinna med fem bollar. Det innebär sex poäng av nio möjliga under veckans matcher.

Pixbo Wallenstam sköt sju raka mål i den första och andra perioden och vände ett 0-1-underläge till en 7-1-ledning, och det förvaltades hela vägen in i kaklet och mynnade ut i en 10-5-seger.


Pixbo Wallenstam - Sirius 10-5 (4-2, 4-3, 2-1)

Mål Pixbo Wallenstam: Josefin Wålinder 2, Caroline Adelöw 2, Eliska Krupnova 2, Klara Loneberg, Casja Elm, Rikke Ingebrigtsli Hansen, Isabell Krantz

Mål Sirius: Lovisa Åström 2, Jonna Vuontisvaara, Klara Molin, Amanda Ljunggren

...

Hemmalaget började bäst i Wallenstamhallen och släppte sedan inte taget. I sin tredje SSL-match på en vecka kunde man besegra Sirius med tvåsiffrigt, 10-5.

Gästerna tog ledningen i den andra spelminuten innan Josefine Wålinder kvitterade. Caroline Adelöw gav sedan hemmalaget ledningen innan Eliška Krupnová och Klara Loneberg ökade på målskyttet fram till Pixboledning med 4-2 före den första pausvilan.

– Vi kom in bra i matchen efter deras ledningsmål, säger Caroline Adelöw.

Rävarna fick en smakstart på mittperioden när Cajsa Elm nätade efter 37 sekunder och Krupnová gjorde därefter sitt andra för dagen sju minuter senare. Med halva matchen spelad gjorde Rikke Ingebrigtsli Hansen även 7-1 för Pixbo Wallenstam. Efter trippla bortareduceringar fick Pixbo Wallenstam sista ordet i innan periodpaus två fram till 8-4 med sekunder kvar att spela.

– Våra mittperioder tidigare i veckan har ju inte varit så bra så det pratade vi givetvis om inför dagens match. Vi bröt mönster och det fungerade även om de fick in reduceringar, säger Caroline Adelöw.

Sirius gjorde det första målet i den tredje innan Wålinder gjorde sitt andra mål för kvällen i mitten av perioden. Isabell Krantz fixade sedan tvåsiffrigt, 10-5, vilket också blir slutresultatet.

– De går upp och fiskar lite. Då gäller det att vi håller oss kalla och inte slappnar av. Vi måste tro på det vi gör, säger Carolne Adelöw.

Hur känns det annars efter tre matcher på en vecka?

– Kul! Det är såhär man vill ha det och man har fått en liten försmak på slutspelet. Vi ska fortsätta att ha kul och tro på det vi gör. Men också ha tålamod och spela vårt spel, säger Caroline Adelöw.

Mia Karjalainen blev utsedd till matchens lirare i hemmalaget och Cajsa Elm blev poängbäst med 1+2 (mål+assist). Noterbart också att Elin Pettersson fick vakta kassen för första gången för Pixbo Wallenstam i SSL. Hon kom inför säsongen från Jönköping men har dragits med en skada. I matchen fick Adelöw sätta två kassar precis som Krupnová och Wålinder.

– Det var skönt, det har känts lite trögt sedan skadan i december så vi hoppas det lossnar nu, säger Caroline Adelöw.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer spelas mot Nacka Wallenstam hemma, på söndag, den 26 januari kl. 16.00.

Herrarna spelar innan mot Höllviken kl. 13.00 så köp biljetter redan nu på:

pixbo.ebiljett.nu/Home/tickets/141/False