Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Pixbo
PIX

Ny seger för damerna - vann på bortaplan mot Jönköping

6 mars 2020 22:00
SSL DAM

Under fredagskvällen åkte Pixbo Wallenstams damer till Jönköping för bortamatch i SSL. Det blev en lyckad kväll då man såg till att ta med sig en fyramålsseger hem i bagaget.

Hemmalaget Jönköping hade häng i två perioder men en bra inledning på tredje av bortalaget avgjorde matchen i Jönköpings Idrottshus. Pixbo Wallenstam kunde slutligen vinna med 7-3.


SSL DAM

Jönköpings IK - Pixbo Wallenstam IBK 3-7 (1-2, 1-2, 1-3)

Mål Jönköping: Clara Olofsson, Clara Lundell, Moa Jakobsson

Mål Pixbo Wallenstam: Eliska Krupnova 2, Denisa Ratajova 2, Andrea Envall, Laura Manninen, Cajsa Elm

...

Jönköping tog ledningen i matchen men med två snabba i slutet av den första perioden genom Eliška Krupnová och Cajsa Elm tog gästerna kommandot. Den sistnämnda hade just Jönköping som klubbadress och bytte inför säsongen till Pixbo Wallenstam.

Efter ett tidigt kvitteringsmål av hemmalaget i mittperioden avslutade återigen rävarna perioden bäst. Man gjorde även nu två mål, nu fram till 4-2. Målen kom genom de två tjeckiskorna Eliska Krupnová, som satte sitt andra för kvällen, och Denisa Ratajová.

Två snabba Pixbomål kom även i tredje perioden Pixbo Wallenstam, målskyttar nu Andrea Envall och Laura Manninen. Denna gång kom även ett tredje mål, i power play, i mitten av den sista perioden när Ratajová såg till att man ryckte fram till 2-7 med sitt andra för kvällen. Jönköping snyggade sedan till siffrorna med matchens sista mål, 3-7.

Denisa Ratajová blev poängbäst hos rävarna med sina 2+1. Pixbo Wallenstam har nu greppet om andraplatsen i tabellen, fyra poängs marginal ner till Mora på tredjeplatsen.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer spelas mot Karlstad hemma på söndag den 8 mars kl. 13.00 i Wallenstamhallen.