Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Måndag
24 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 2 matcher
Tisdag
03 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Karlstad
KAR

Suddendrama när Pixbo Wallenstams damer vann hemma mot Karlstad

8 mars 2020 21:10
SSL DAM

Efter en klar seger på bortaplan i höstas blev hemmamatchen mot Karlstad betydligt tuffare för Pixbo Wallenstams damer. Det krävdes sudden death för att avgöra returen.


SSL DAM

Pixbo Wallenstam - Karlstad 8-7 OT (2-1, 2-3, 3-3, 1-0)

Mål Pixbo: Mia Karjalainen 3, Cajsa Elm 2, Denisa Ratajova 2, Eliska Krupnova

Mål Karlstad: Amanda Berggren 2, Emma Dahlström, Linnea Juhlin, Frida Swahn, Luize Bilinska, Adina Augustsson

...

Pixboseger med 10-0 blev det senast lagen möttes. Nu slåss Karlstad för slutspel och returmatchen i Wallenstamhallen blev mycket jämnare. Förlängning fick skilja lagen åt denna match, där var rävarna starkast.

Karlstad började matchen bäst och gjorde första målet innan Pixbo Wallenstam tog över och Cajsa Elm gjorde två mål i slutet av perioden fram till 2-1.

Matchen blev svängig och Pixbo Wallenstam rann iväg till en 4-1-ledning i den andra perioden och såg ut att gå mot seger. Då vände Karlstad på steken via fem raka mål och ledde med 6-4 efter knappt åtta minuter spelade av den tredje perioden.

Karlstad behöll kommandot men efter en Pixbo-time-out gjorde hemmalaget tre raka mål och återtog ledningen i matchen. Karlstad nyttjade därefter sin time-out, chansade och tog ut målvakten i slutet av matchen. Det gav resultat och med 44 sekunder kvar av ordinarie speltid kom 7-7.

– Vi skjuter mer och äger matchen tycker jag. Men de är fysiska och utnyttjar sina kontringar de får när vi slarvar. Vi måste jobba bort det inför slutet av säsongen för motståndarna är bra på att ta tillvara på det och det är små marginaler, säger Cajsa Elm.

I förlängningen fick Mia Karjalainen fullborda sitt hattrick när hon avgjorde matchen efter 1.19.

– Det är surt såklart att släppa 7-7 så så sent men samtidigt starkt att vi avgör i sudden och säkrar viktiga poäng i tabellen. Skönt också att vinna två sudden av två möjliga i serien hittills, säger Cajsa Elm.

Elm gjorde två mål och två assist i matchen, men matchens lirare Mia Karjalainen var snäppet värre med 3+2.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer spelas mot IKSU borta på söndag den 15 mars kl. 17.00 i IKSU Sport.

– Vi har Mora också, så det är en tuff avslutning på serien, men det är lika bra att komma in i slutspelstempo och känslan med en gång, säger Cajsa Elm.