Tuff kväll för damerna i Umeå

4 oktober 2020 19:30

Pixbo Wallenstams damer drog norrut i helgen. Med sig hade man förra veckans hemmaseger i premiären. Under söndagen väntade match mot en minst sagt meriterad nykomling - Thorengruppen.

Team Thorengruppen - Pixbo Wallenstam IBK 7-5 (3-0, 3-4, 1-1)

Mål Thorengruppen: Veera Kauppi 2, Amanda Delgado Johansson 2, Myra Aggestål, Maja Viström, Jonna Stenvall

Mål Pixbo Wallenstam: Eliska Krupnova 2, Emma Stenberg, Denisa Ratajova, Axina Pettersson

...

Efter en tung start av matchen jobbade sig Pixbo Wallenstams damer in i matchen mot Thorengruppen men det ville sig inte riktigt hela vägen och man fick till slut se sig besgerade med två måls marginal.

Tre måls underläge efter första perioden blev fem innan Pixbos Emma Stenberg reducerade fem minuter in i mittperioden fram till 1-5. Ytterligare ett hemmamål fram till 6-1 kom innan gästerna gjorde tre raka mål och gav liv i matchen inför avslutningen.

Dessvärre med rävögon gjorde Thorengruppen första målet i den sista perioden fram till 7-4. Den uppförsbacken blev för brant för bortalaget som fick till en reducering fram till slutresultate 7-5 med minuter kvar att spela.

– Vi spelar stundtals väldigt bra och har bra inställning trots stort underläge. Vi ger det en ordentlig chans. Största anledningen till att vi förlorar idag är för många individuella misstag, säger huvudtränare Jonas Eliasson.