Lördag
26 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Tisdag
29 Mar 1 match
Onsdag
30 Mar 1 match
Torsdag
07 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Tisdag
12 Apr 1 match
Fredag
15 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Fredag
23 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 2 matcher
Fredag
30 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 2 matcher
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
16 Okt 1 match
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Warberg
WIC

Sekunddrama i västkustderbyt

9 oktober 2020 21:00
SSL DAM

Under fredagen avgjordes säsongens första västkustderby i SSL dam 2020/2021.Publiken i Wallenstamhallen bjöds på en svängig match.En gastkramande historia som slutligen vägde över för hemmalaget. Det blev till slut en värmländska som klev fram som derbyhjälte i höstens västkustderby.


SSL DAM

Pixbo Wallenstam - Warberg IC 5-4 (0-0, 3-1, 2-3)

Mål Pixbo Wallenstam: Eliska Krupnova 2, Amanda Berggren 2, Rikke Ingebrigtsli Hansen

Mål Warberg: Sandra Hawerman 2, Amanda Johansson, Andrea Envall

– Det var tight, hett och ett härligt go, rätt likt ett värmlandsderby, säger matchvinnare Amanda Berggren.

Efter en mållös första period tog gästerna ledningen tidigt i mittperioden. Warberg hade även tvåan inne men det blev bortdömt för spark. Efter att ha missat ett power play i första perioden utnyttjade rävarna nu ett i andra istället. Kvitteringen kom nämligen efter drygt sju minuters spel genom ett internationellt samarbete mellan Eliška Krupnová (CZE) och Rikke Hansen (NOR). Samma duo fixade även 2-1 till hemmalaget endast minuten efter det första målet. Även trean kom för Pixbo Wallenstam under mittperioden då Hansen fick näta efter dubbla assist.

– Även om vi hamnade i underläge kände vi ingen panik. Vi känner att det kommer att lossna och att det är upp till oss, säger Amanda Berggren.

I inledningen av sista perioden gjorde nämnda Berggren, ny från Karlstad inför säsongen, sitt första mål för Pixbo Wallenstam i SSL fram till 4-1. Warberg reducerade med kvarten kvar och gjorde också 4-3 strax efter det vilket gav riktig nerv i matchen.

Ännu mer nerv blev det med fem minuter kvar att spela då även kvitteringen kom. Matchen såg ut att gå till förlängning men med minuten kvar att spela fick rävarna ytterligare ett power play. Och med fyra sekunder kvar att spela satte Amanda Berggren 5-4 och avgjorde matchen.

– Vi tror på det hela vägen och går för det. Det känns som vi har det trots att de kommer ikapp. Att få avgöra var extra skönt då jag inte har gjort ett enda mål på försäsongen eller början av serien, säger Amanda Berggren.

Hur stor omställning är det att byta klubb och stad som du gjorde under sommaren?

– Det är lite skillnad ändå. I Karlstad körde vi 2-1-2 och nu är jag ensam på topp. Jag får ha mer boll nu i etablerade anfall vilket är ovant men kul. Jag trivs jättebra i klubben och staden.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer är Falun borta på söndag kl.16.00 i Guide Arena.

– En lång resa precis som förra helgen. Falun är nykomling och kommer att vara taggade. Det är ett bra lag som kommer våga vinna så det måste vi också, säger Amanda Berggren.

I västkustderbyt usågs Rikke Hansen till matchens lirare i hemmalaget efter sina 1+2.