Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Fredag
16 Apr 1 match
Söndag
18 Apr 1 match
Lördag
24 Apr 1 match
Lördag
18 Sep 2 matcher
Lördag
25 Sep 2 matcher
Fredag
01 Okt 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Måndag
04 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 2 matcher
Lördag
23 Okt 2 matcher
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 2 matcher
Lördag
13 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Hemma
Mora
MORA
Borta
Pixbo
PIX

Straffdrama för damerna i bortamatchen mot KAIS Mora

17 oktober 2020 22:00
SSL DAM

Precis som förra helgen väntade en bortamatch i Dalarna för Pixbo Wallenstams damer. Då kunde man vända hemåt efter en 7-1 seger mot Falun, idag blev det en betydligt tuffare tillställning.

Det blev en svängig match i Idre Fjäll Arena där hemmalaget tog kommandot. Gästerna kom ikapp och förbi. Då knep KAIS Mora det sista halmstrået och kunde vända på steken, men straffar krävdes för att avgöra det hela.


SSL DAM

KAIS Mora - Pixbo Wallenstam IBK 5-4 STR (1-0, 1-0, 2-4, 1-0)

Mål Mora: Jenna Saario, Lisa Svarfvar, Moa Gustafsson, My Kippilä, Alexandra Terner

Mål Pixbo Wallenstam: Denisa Ratajova, Laura Manninen, Cajsa Elm, Amanda Berggren

...

Hemmalaget tog ledningen halvvägs in i den första perioden. Det visade sig bli periodens enda mål.

I mittperioden kom återigen ett mål halvvägs in och återigen var det KAIS Mora som gjorde det, nu fram till 2-0. Och även denna gång blev det periodens enda mål.

Pixbo Wallenstam vaskade om i femmorna och fick en skön effekt på spelet i den tredje perioden. En reducering kom tidigt via ett tjeckiskt frislag och inom några minuter hann Laura Manninen trycka in en retur och Cajsa Elm sätta 2-3. Hemmalaget tog då time out och fick i sin tur effekt genom en kvittering fram till 3-3. Amanda Berggren såg sedan ut att bli matchvinnare när hon gjorde 3-4 för Pixbo Wallenstam med en och en halv minut kvar att spela. KAIS Mora tog dock chansen att plocka keepern i matchens slutskede vilket ledde till kvittering och 4-4. Matchen gick därmed till sudden death.

Förlängningen blev mållös och istället fick straffar avgöra. Här satte Pixbo Wallenstam en och KAIS Mora två. Det gav hemmalaget två poäng och gästande Pixbo Wallenstam en.

"Jag tycker att vi startar första perioden okej men vi blandar några bra byten med lite sämre. I andra perioden tycker jag vi spelar stressigt och väljer att gå ner på folk för att de som får chansen ska få möjlighet att komma in i matchen. Det ger inte resultat tyvärr. Men i tredje perioden tycker jag vi är totalt överlägsna och leder två gånger om helt rättvist. Så det känns riktigt surt att vi inte fick med oss tre poäng hem", säger huvudtränare Jonas Eliasson.

Denisa Ratajová och Caroline Adelöw blev poängbäst hos rävarna med 1 mål + 1 assist respektive 0 + 2.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer spelas mot Västerås Rönnby på hemmaplan söndagen den 25 oktober kl. 16.00 i Wallenstamhallen.