Lördag
26 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Tisdag
29 Mar 1 match
Onsdag
30 Mar 1 match
Torsdag
07 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Tisdag
12 Apr 1 match
Fredag
15 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Fredag
23 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 2 matcher
Fredag
30 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 2 matcher
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
16 Okt 1 match
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Karlstad
KAR

Damerna pressade på och vann hemma mot Karlstad

12 december 2020 00:30
SSL DAM

För Pixbo Wallenstams damer stod två SSL-hemmamatcher på programmet denna helg. Först ut under fredagen var Karlstad. Hemmalaget dominerade länge bollinnehavet och satte hård press på gästerna, matchen slutade med Pixboseger 4-3. Amanda Berggren gjorde två av Pixbos mål. Det speciella? Att hon kom till Pixbo Wallenstam från just Karlstad den här säsongen.


SSL-Dam: Pixbo - Karlstad, 11 december 2020

Pixbo Wallenstam IBK - Karlstad IBF 4-3 (2-0, 2-3, 0-0)

Mål Pixbo: Amanda Berggren 2, Mia Karjalainen, Rikke Ingebrigtsli Hansen

Mål Karlstad: Klara Danielsson, Frida Swahn, Mathilda Jansson

...

– Det känns otroligt skönt att vi fick med oss tre poäng, säger Amanda Berggren.

Det var hemmalaget i rött och vitt som inledde matchen piggast och hade redan efter en halv minut fått till ett farligt anfall. Pixbo Wallenstam hade kvar sin press i inledningen av matchen och tvingade länge gästerna att fokusera på försvarsspelet. 3.56 in i perioden lyckades hemmalaget dessutom göra matchens första mål. Något turligt letade bollen sig in i nät när Mia Karjalainen sköt ett lågt skott, ett par meter från målområdet.

Målet gav Pixbo Wallenstam ytterligare energi och man fortsatte pressa Karlstad med flera långdragna och farliga anfall. Gästerna lyckades dock ta sig ur pressen då och då, men skapade inga farligare chanser första halvan av första perioden. Istället utökade Pixbo Wallenstam sin ledning till 2-0 genom Amanda Berggren efter 10.14.

– Det är kul att få göra mål mot mitt gamla lag såklart. Jag har inte producerat så jättemycket mål denna säsong, så det är ju skönt att få in några, säger Amanda Berggren.

Pixbo Wallenstam hade flera chanser att få in ett tredje mål, men lyckades inte få in bollen. Den första perioden slutade därför 2-0. En period som dominerades av hemmalaget.

Den andra perioden inleddes i liknande stil som den första, med hemmalaget som dominerade bollinnehavet. 1.33 in fick hemmalaget även övertaget i antal spelare på planen efter en slagutvisning. Pixbo Wallenstam höll sig på Karlstads planhalva under mer eller mindre hela utvisningen, men lyckades inte få in bollen. Efter utvisningen tog sig gästerna in allt mer i matchen och lyckades pressa Pixbo Wallenstam ordentligt för första gången i matchen. Hemmalagets målvakt för kvällen, Lara Heini, fick slita hårt efter en lugn förstaperiod.

Efter en period där gästerna stod för den offensiva pressen återtog hemmalaget sitt presspel och skapade på nytt flera farliga chanser. Men bollen ville inte in. 10.08 fick man på nytt chansen att utöka sin ledning i powerplay. Och då fick man utdelning. Amanda Berggren gjorde Pixbo Wallenstams tredje mål för kvällen, drygt en minut in på utvisningen. Hennes andra mål för kvällen betydde 3-0.

Möjligen tappade Pixbo Wallenstam fokus för en stund. Ett par minuter senare fick Karlstad till en reducering och ungefär 70 sekunder senare hade man gjort sitt andra mål för kvällen. 3-2 på resultattavlan och en helt annan matchbild än vad vi fått se tidigare i matchen.

Efter Karlstads två snabba mål vaknade Pixbo Wallenstam igen och fick till en utökning, precis när Karlstad hade kvitteringen inom räckhåll. Rikke Hansen gjorde målet 17.51. Knappt en minut senare fick dock Karlstad in sitt tredje mål efter att hemmalaget råkat släppa Mathilda Jansson helt fri framför målet. 4-3 stod det när lagen gick till pausvila två.

– Vi släppte in dem i andra och fick tre snabba mål på kontringar, säger Amanda Berggren.

Även i den tredje perioden var det hemmalaget som inledde starkast och hade redan efter en minut haft flera farliga målchanser. Tre minuter in hade man dessutom en boll som dansade på mållinjen. Karlstad pressades med andra ord hårt även i inledningen av den tredje perioden. Karlstad låg tätt och lågt med laget och fick fokusera på att ta vara på hemmalagets misstag för att skapa något framåt.

8.08 in i slutperioden fick Karlstad chansen att få till en kvittering efter att Ratajova visats ut i två minuter för slag. Detta var Karlstads första power play i matchen och man var ett stolpskott från att lyckas ta vara på chansen. Men gästerna gav inte upp för det, utan fortsatt att pressa och jaga efter en kvittering även efter utvisningen. Samtidigt tryckte Pixbo Wallenstam på för en utökning. En svängig tredje period med två lag som skapade chans efter chans. Hawaii-innebandy hade nog många kallat det.

– Vi hade många lägen och hade kunnat göra mål. Men det gäller att vi träffar mål och får in bollarna, säger Amanda Berggren.

I den sista minuten tryckte gästerna frapå med allt man hade för att få till en kvittering. Trots flera farliga målchanser åt båda håll slutade matchen till slut med 4-3. Ett resultat som inte alls reflekterar antalet målchanser som vi fick se.

– Det var lite onödigt jämt på slutet, men skönt på slutet. Det var kul att möta mitt gamla lag. Lite nervöst också. Det blir hett på planen att möta dem och jag vet hur spelarna funkar. Laget spelar fysiskt och det är mycket känslor, säger Amanda Berggren.

Damernas nästa match är nu på söndag, den 13 december hemma mot Thorengruppen.