Lund
LUND

Damerna vände och vann i Lund

27 november 2020 22:30

Dubbla matcher för Pixbo Wallenstams damer detta veckoslut. Under fredagskvällen blev det en tur till Skåne. Pixbos Mia Karjalainen svarade för ett hattrick och även det matchavgörande målet till 5-6 med fem minuter kvar att spela.

IBK Lund - Pixbo Wallenstam IBK 5-7 (2-3, 2-0, 1-4)

Mål Lund: Självmål, Emma Heander, Denisa Kotzurova, Michaela Miejnkova, Alice Sköld

Mål Pixbo: Mia Karjalainen 3, Rikke Inbegrigtsli, Laura Manninen, Moa Andersson, Eliska Krupnova

...

Kommandot svängde i Lerbäckshallen i Lund men i slutändan var det gästande Pixbo Wallenstam som var starkast och kunde vinna med 7-5 efter att ha vänt ett 3-4 underläge.

Hemmalaget fick den bästa starten på matchen med hjälp av gästerna som gjorde självmål. Minuten senare gjorde Pixbo Wallenstam mål i rätt bur när Mia Karjalainen kvitterade med en riktig rökare. Rikke Hansen ville inte vara sämre när hon minuten senare gav rävarna ledningen. Lund fick sedan till en kvittering innan Laura Manninen åter satte gästerna i förarsätet. Innan paus fick lagen varsin chans i power play utan resultat.

Lund kvitterade i början av mittperioden och tog också ledningen. Det resultatet stod sig perioden ut och gav Pixbo Wallenstam en liten uppförsbacke inför tredje.

Karjalainen gav rävarna en bra start på sista perioden med en snabb kvittering fram till 4-4. Hemmalaget återtog ledningen men sedan visade gästerna vilka som var starkast genom att avgöra matchen med tre raka mål under de sista tio minuterna fram till 5-7. Stark insats av Karjalainen som här fullbordade sitt hat trick.

– Vi har väldigt svårt att komma in i matchen idag och det blir ännu tuffare när deras två första mål känns väldigt turliga. De spelar en väldigt jobbig "man-man-innebandy" som kräver att man vågar utmana. Där är vi inte så vassa idag. Men vi kämpar och höjer oss i tredje perioden så det blir en riktigt skön seger, säger huvudtränare Jonas Eliasson.

Noterbart från matchen:

Ida Eliasson gjorde sitt första poäng för Pixbo Wallenstam i SSL när hon assisterade Mia Karjalainen fram till 1-1.

Frida Hellström gjorde sitt första poäng i SSL när hon assisterade Mia Karjalainen fram till 4-4.

Tjeckiskan Michaela Kubečková som har gjort en tillfällig övergång till Pixbo Wallenstam i dryga två månader gjorde sin första match i SSL.

Nu laddar Pixbo Wallenstams damer om batterierna inför nästa uppgift: Endre hemma på söndag kl. 12.00.