Endre
END

Skön trepoängare för Pixbo Wallenstams damer - vann hemma mot Endre

29 november 2020 18:00

Efter seger i fredags borta mot Lund var det dags för ännu en match för Pixbo Wallenstams damer. Den här gången på hemmaplan mot Endre. Det dröjde inte länge innan hemmalaget hade skrivit in sig i söndagens målprotokoll. Cajsa Elm hittade Moa Andersson vid bortre stolpen, som på volley tryckte in matchens första mål. Då stod matchklockan på 1.05.

Pixbo Wallenstam IBK - Endre IF 11-5 (4-1, 3-1, 4-3)

Mål Pixbo Wallenstam: Denisa Ratajova 3, Cajsa Elm 2, Eliska Krupnova 2, Mia Karjalainen 2, Ida Sundberg, Moa Andersson

Mål Endre: Ellen Bäckstedt 2, Wilma Johansson 2, Elin Roos

...

Efter målet vaknade Endre till, tog över bollinnehavet och prickade stolpen någon minut senare. Men det var det rödvitrandiga hemmalaget som skulle få till matchens andra mål. 2-0 kom 3.42 in i perioden då Denisa Ratajova fick stå relativt ostörd framför mål och trycka in matchens andra mål.

Endre skulle dock få till en reducering 5.31 in i matchens första period. Efter lite försvarsmisstag lyckades Ellen Bäckstedt få kontroll på bollen och placera in den bakom Lara Heini i mål. Därefter låg Endre på för en kvittering och hade en hel del boll på hemmalagets planhalva.

Kvitteringen fick dock vänta för gästerna. För 8.49 in utökade istället Pixbo Wallenstam sin ledning till 3-1 genom Cajsa Elm, som assisterades av Denisa Ratajova. En stark period av Pixbo och lagets andrakedja som hittade varandra fint och stod för samtliga mål och assist inledningsvis.

– Jag fick det att funka bättre idag, så det var skönt. Sen gjorde hela femman det bra. Vi gjorde många mål idag och det kändes som att det klaffade bättre helt enkelt, säger Cajsa Elm.

Efter Pixbo Wallenstams 3-1 lugnade målskyttet ner sig ett par minuter. Matchen bjöd på böljande spel och en hel del chanser åt båda håll med två lag som krigade hårt i varje närkamp. Det kändes länge som att bollen inte ville in. Till slut hamnade bollen i nät igen. Ida Sundberg placerade in hemmalagets utökning 17.48 in. 4-1 efter första perioden.

Söndagens mittperiod inleddes med lika böljande spel som första perioden stundtals hade. Både hemma- och bortalag skapade flera farliga chanser under periodens första fem minuter. När Endre drog på sig en utvisning fick Pixbo Wallenstam chansen att göra periodens första mål. Men istället var det gästerna som öppnade målskyttet i perioden fram till 2-4. Nästan i samma sekund som laget blev fulltaligt.

– Första två målen som Endre får idag är väldigt billiga. Det är våra misstag som öppnar, säger Cajsa Elm.

12.36 kom hemmalagets första mål i den andra perioden. 5-2 genom Eliska Krupnova som assisterades av Rikke Hansen. Ungefär en minut senare gjorde samma kedja ytterligare ett mål fram till 6-2. Nu var det istället Mia Karjalainen som assisterades av Rikke Hansen. Gästerna valde att ta en time-out men den gav inte önskad effekt. Istället utökade hemmalaget sin ledning. 7-2 var resultatet på tavlan när den andra perioden avslutades.

Tredje perioden hann knappt börja innan Pixbo Wallenstam tvingades till boxplay. Nio sekunder in utvisades nämligen Mia Karjalainen för upprepade förseelser. Ungefär en minut in på utvisningen tog Endre vara på spelarövertaget och gjorde 3-7. Den tidiga reduceringen gav gästerna mersmak och man pressade på för ytterligare reduceringsmål. 3.45 in gjorde Endre 7-4 och var med i matchen igen. Gästerna hade flera lägen att göra mål, men stoppades gång på gång av Lara Heini i buren. Genomgående i matchen hade hemmalaget svårt att hinna ikapp Endres snabba spelvändningar, vilket öppnade för flera farliga målchanser.

– Matchen gick lite fram och tillbaka. Men det kändes som att vi har kontroll, säger Cajsa Elm.

Endre fortsatte länge att dominera bollinnehavet och målchanserna under den tredje perioden. Pixbo Wallenstam fick rikta in sig på försvarsspel och kontringar. Men Endre stod emot och gav inte hemmalaget mycket att jobba med. 16.48 fick man på nytt in ett reduceringsmål till 5-7.

Då klev Mia Karjalainen fram och gav hemmalaget lite andrum genom att göra 8-5. Endre vägrade att ge upp och plockade ut målvakten för en sista forcering. Det gav Pixbo Wallenstam chansen att göra sitt nionde och tionde mål för dagen, och med det punktera matchen och Endres hopp om kvittering. Matchen slutade till slut 11-5.

– Nu fick vi lite revansch efter fredagens match och visade att vi kan bättre, avslutar Cajsa Elm.

Damernas nästa match spelas den 6 december hemma mot Sirius.