Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Fredag
16 Apr 1 match
Söndag
18 Apr 1 match
Lördag
24 Apr 1 match
Lördag
18 Sep 2 matcher
Lördag
25 Sep 2 matcher
Fredag
01 Okt 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Måndag
04 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 2 matcher
Lördag
23 Okt 2 matcher
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 2 matcher
Lördag
13 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Mora
MORA

Damerna höll undan och vann mot Mora hemma i Wallenstamhallen

24 januari 2021 18:30
SSL DAM

Pixbo Wallenstams damer vann under söndagen mot Mora med 6-3 på hemmaplan. Mora reducerade till 2-3 i början av den andra perioden men därefter levererade Pixbo Wallenstam fyra raka mål vilket genererade en säker seger till slut.


SSL DAM

Pixbo Wallenstam IBK - KAIS Mora 6-3 (3-1, 1-1, 2-1)

Mål Pixbo Wallenstam Eliska Krupnova 2, Mia Karjalainen, Denisa Ratajova, Amanda Berggren, Emma Stenberg

Mål Mora: Moa Gustafsson 2, Lisa Svarfvar

...

– Det är en riktig laginsats där vi gör tre stabila perioder, säger Pixbo Wallenstams Emma Stenberg efter matchen.

Tredjeplacerade Pixbo Wallenstam tog emot sjätteplacerade KAIS Mora, i en något haltande tabell, under söndagseftermiddagen. Hemmalaget visade direkt vilka som bestämde och styrde matchen från första minuten. Efter två minuter hade hemmalaget dessutom tryckt in matchens första mål genom Mia Karjalainen.

Gästerna vaknade till efter målet och började styra spelet allt mer med mycket bollinnehav och målchanser. Mora tryckte på och fick till en kvittering efter ungefär åtta spelade minuter. Efter kvitteringen fortsatte Mora att dominera bollinnehavet och tvingade ner Pixbo Wallenstam allt längre ner. Gästerna hade flera farliga lägen och chanser att ta ledningen, men Lara Heini i målet gjorde flera högklassiga räddningar under första perioden.

Då kunde istället Pixbo Wallenstam återta ledningen genom Ratajova som lite turligt får bollen framför målet. Matchen svängde på nytt efter hemmalagets ledningsmål. Nu var det istället Pixbo Wallenstam som hotade mest framåt och som tvingade ner Mora i banan. Med 15 sekunder kvar av den första perioden utökade Pixbo Wallenstam sin ledning och gick till periodpaus med en tvåmålsledning, 3-1

I inledningen av andra perioden hade Pixbo Wallenstam ett stort bollinnehav. Trots det var det gästerna som fyra minuter in lyckades göra mittperiodens första mål, efter lite oreda i Pixboförsvaret. Men hemmalaget gick inte ned sig för det, utan fortsatte att trycka fram laget och styra spelet efter reduceringsmålet. På ett märkligt och lite mirakulöst vis lyckades Pixbo Wallenstam och Amanda Berggren utöka till 4-2 efter åtta minuters spel.

Efter 4-2-målet var det en något mer svängig tillställning i Mölnlycke, med två lag som turades om att attackera och stundtals styra spelet. Men några fler mål blev det inte under den andra perioden, utan hemmalaget kunde på nytt gå till pausvila med en tvåmålsledning, 4-2.

– Jag kände mig aldrig riktigt orolig att vi skulle tappa ledningen. Vi har haft lite svajiga tredjeperioder, men bestämde nu att vi skulle vara rejäla och fortsätta som vi gjort i de första två, säger Emma Stenberg.

Gästerna kom till spel i den tredje perioden med vetskapen om att man var tvungen att trycka på framåt och göra mål för att komma in i matchen igen. Inledningsvis gjorde man det bra, men hade svårt att ta sig igenom hemmalagets försvar. Pixbo Wallenstam tog sig dock snabbt in i matchen och kunde göra den tredje periodens första mål fram till 5-2 efter 2.37. Med en tremålsledning fortsatte hemmalaget att trycka på framåt och hade flera farliga lägen.

– Vi gör tre stabila perioder där vi har massa energi i hela matchen och trummar på med tre formationer, säger Emma Stenberg.

Mora tyckte på framåt efter hemmalagets tidiga mål, men hade fortsatt svårt att skapa några riktigt farliga chanser. Pixbo Wallenstam försökte också hota framåt och skapade chans på chans. 17 minuter in kunde Pixbo Wallenstam till slut göra sitt andra mål i den tredje perioden. Det gjorde man i tom bur genom Emma Stenberg och ledde med 6-2 med ett par minuter kvar av matchen.

– Det är kul nu. Jag har fått lira lite mer och göra lite poäng också. Sen spelar jag med jättebra spelare, så det är inte konstigt att man gör poäng. Men det är riktigt roligt nu med innebandy, säger Emma Stenberg.

Mora fick sedan till en reducering och jobbade på för att få till fler mål. Dock kom man aldrig riktigt nära en förlängning, utan fick till slut se sig besegrade.

– Jätteskönt med vinst efter förlusten borta mot Täby. Vi visar verkligen att vi är att räkna med, Emma Stenberg.