Malmö
MAL

Damerna tillbaka på vinnarspåret

19 februari 2021 22:00

Efter förlusten senast borta mot Karlstad var det ett revanschsuget Pixbo Wallenstam som åkte till Malmö för ny match i SSL. Och visst kom revanschen, skön Pixboseger med 5-3 och tre nya poäng inkasserades.

Malmö FBC - Pixbo Wallenstam IBK 3-5 (0-4, 1-0, 2-1)

Mål Malmö: Ellen Rasmussen 2, Andrea Gämperli

Mål Pixbo Wallenstam: Emma Stenberg 2, Moa Andersson 2, Caroline Adelöw

...

Gästerna satte högsta fart från början och släppte sedan aldrig in hemmalaget i matchen. Pixbo Wallenstam kunde till slut vinna med två mål, Pixboseger till slut med 5-3.

Emma Stenberg gav rävarna en bra start i Baltiska Hallen innan Caroline Adelöw utökade ledningen. Det såg ut att bli resultatet efter period ett men i sista minuten gjorde Moa Andersson 0-3 och Emma Stenberg blev sedan tvåmålsskytt när hon satte 0-4.

Malmö reducerade i mittperioden med periodens enda mål.

I mitten av tredje var det Moa det Anderssons tur att bli tvåmålsskytt fram till 5-1. Det såg ut att stänga matchen men hemmalaget gjorde två snabba mål vilket gav nerv i matchens slutskede. Malmö kom aldrig närmar i målprotokollet, gästerna fick således med sig tre poäng hem.

– Jag tycker att vi startar matchen på ett väldigt bra sätt och får matchbilden dit vi vill i första perioden. Resten av matchen är jämn med ett böljande spel. Skönt med tre poäng och Lara gör en bra match i målet, säger Pixbo Wallenstams huvudtränare Jonas Eliasson.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer spelas mot Nacka Wallenstam hemma i Wallenstamhallen lördagen den 27 februari kl. 16.00.