Sirius
SIR

Stark insats när herrarna vann på bortaplan mot Sirius

1 november 2020 21:00

Precis som förra helgen styrde Pixbo Wallenstams herrar bussen mot Uppsala. Denna söndag var motståndet utbytt från Storvreta till Sirius. Och det blev en roligare match med rävögon sett jämfört med förra besöket när man nu kunde ta en bekväm seger med sig hem i bagaget.

Sirius Innebandy - Pixbo Wallenstam IBK 3-10 (0-4, 1-2, 2-4)

Mål Sirius: Billy Nilsson, Sebastian Jonsson-Linderdahl, Filip Gillberg

Mål Pixbo Wallenstam: Andreas Stefansson 3, Martin Östholm 2, Oskar Weissbach, Marek Benes, Marcus Peil, Felix Lanver, Gustav Fritzell

...

Förlust förra söndagen i IFU Arena mot Storvreta. Nu var Pixbo Wallenstams herrar ute efter revansch. Och visst kom den. Efter att ha tagit tag i taktpinnen redan från början kunde man spela relativt avslappnat och vinna med 10-3 mot Sirius.

Andreas Stefansson gav gästerna ledningen halvvägs in i första perioden. I slutet av densamma gjorde rävarna tre snabba mål och utökade till 0-4 - Stefansson fick sätta sitt andra för matchen och även Martin Östholm och Oskar Weissbach gjorde var sitt mål.

Tolv minuter in i mittperioden utökade Marek Beneš till 0-5 innan Sirius reducerade. Pixbo Wallenstam fick dock sista ordet i perioden när Marcus Peil gjorde 1-6.

I sista perioden reducerade hemmalaget omgående efter att Pixbo Wallenstam missat ett power play. Ytterligare en reducering kom i fram til 3-6 i mitten av perioden innan rävarna avslutade starkt med fyra raka mål fram till slutresultatet 3-8.

– Det var en stabil seger där vi lyckas mala på med tre femmor genom hela matchen. Sirius ligger otroligt lågt så vi utmanas verkligen i det lilla spelet. När vi spelar snabbt och smart rullar vi boll till öppet mål, säger huvudtränare Tim Wiklund.

Martin Östholm blev poängbäst hos rävarna denna match med två mål och två assist.

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar spelas mot Fagerhult Habo hemma i Wallenstamhallen söndagen den 8 november klockan 16.00.