Fagerhult
FHIB

Målkavalkad när herrarna besegrade Fagerhult Habo på hemmaplan

8 november 2020 21:00

Någon timme efter damernas seger mot Malmö i Wallenstamhallen tog herrarna emot nykomlingen Fagerhult Habo i samma arena. Det blev en match med en minst sagt händelserik förstaperiod där hemmalaget till slut stod som tydliga segrare. Pixboseger till slut med hela 16-5.

Pixbo Wallenstam IBK - Fagerhult Habo IB 16-5 (5-5, 5-0, 6-0)

Mål Pixbo Wallenstam: Martin Östholm 3, Gustav Fritzell 2, Linus Nestorsson 2, Oskar Weissbach 2, Felix Lanver 2, Andreas Stefansson, Anton Eriksson, Marek Benes, Jens Milesson, självmål

Mål Fagerhult: Jesper Ekström 2, Tim Andersson Carlsson, William Strömfeldt, Hampus Bromander

...

– Över sextio minuter så maler vi ner dem och visar att vi är det bättre laget, säger Martin Östholm.

Nykomlingarna visade från matchens första minut att man inte tänkt visa någon särskild respekt mot rutinerade Pixbo Wallenstam som stod som värdar i Mölnlycke under söndagseftermiddagen, man pressade på hårt från start. Bortalaget gjorde dessutom matchens första mål. Det gjorde man på straff efter 2.38.

Två minuter senare fick bortalaget dessutom chans att utöka sin ledning på ännu en straff men stoppades av Jon Hedlund i hemmalagets målbur. Målvakten fick ändå se sig besegrad ett par sekunder senare när gästernas nummer 20 fick bollen i nät.

Pixbo Wallenstam lyckades strax efter gästernas utökade ledning reducera i powerplay. Efter fint passningsspel hittade Fritzell till slut fram till Martin Östholm som tryckte in hemmalagets första mål för dagen. Men reduceringen stod sig inte särskilt länge, utan Fagerhults William Strömfeldt tryckte distinkt in 1-3 till gästerna.

När hemmalaget än en gång fick spela med en man mer lyckades man återigen ta vara på manövertaget och Gustav Fritzell kunde göra Pixbo Wallenstams andra mål. Assist av Östholm, som gav tillbaka efter Fritzells tidigare assist. Men Fagerhult skulle komma med en snabb replik ännu en gång. Sex sekunder efter Fritzells reducering gjorde Jesper Ekström 2-4 för gästerna.

Men den oerhört svängiga förstaperioden var långt ifrån över. Ungefär 20 sekunder efter Fagerhult utökat sin ledning fick Pixbo Wallenstam till en reducering på nytt. Den här gången genom Nestorsson, som assisterades av Lanver. 3-4 efter 8.42 i första perioden.

Efter Nestorssons reducering pressade Pixbo Wallenstam på för en reducering men fick istället se Fagerhult utöka sin ledning till 3-5, 13.46 in i perioden. Hampus Bromander sist på bollen. 16.47 in fick hemmalaget ändå till ännu en reducering. På nytt var det kapten Fritzell som stod för målskyttet och Östholm med assisten. Med trettio sekunder kvar av första perioden slog den dynamiska duon till ännu en gång. Den här gången var det Fritzell som stod för passningen och Östholm för målgörandet. Fint samarbete mellan Östholm och Fritzell.

– Det har varit bra senaste säsongerna som vi har spelat ihop. Vi trivs med varandra, så det är kul, säger Martin Östholm.

Den mycket händelserika och svängiga perioden slutade till slut 5-5. En period som verkligen hade förtjänat att ha lite åskådare på Wallenstamhallens helt folktomma läktare.

– I första perioden hade de mycket fart, stäm i spelet och så. Samtidigt som vi inte var så noga med bollen. Det kändes satt det var nyckeln, när vi var noga och rejäla med boll, säger Martin Östholm.

Mittperioden såg inledningsvis ut att bli lika intensiv och svängig ut som den första. Redan efter ett par minuter hade båda lagen skapat flertalet chanser och bjudit på flera tuffa närkamper.

Men det skulle dröja längre än det gjorde i första perioden för första målet i perioden att komma. 6.45 in i perioden kom målet. Då tog Pixbo Wallenstam ledningen för första gången i matchen. Det gjorde man efter att Östholm hittat fram till en friställd Stefansson som elegant kunde dra målvakten och placera in ledningsbollen.

– Min insats var bra och det är en svängig match med mycket boll och lägen. Så det gäller att bara vara het och ta lägen som kommer. Så ja, idag slank det in några, säger Martin Östholm.

I powerplay kunde Pixbo Wallenstam dessutom utöka sin ledning till 7-5. Östholm tog bollen och bågade runt hela målgården innan han - nästintill otagbart - placerade upp bollen i målvaktens vänstra kryss. En ledning som man 14.17 utökade till 8-5 genom Oskar Weissbach, 18.09 till 9-5 genom Anton Eriksson och 19.54 till 10-5 genom Felix Lavner. Pixbo Wallenstam vann med andra ord den andra perioden med 5-0.

Fagerhult kom till spel i den tredje perioden i hopp om att komma ikapp Pixbo Wallenstams ledning. Men istället utökade hemmalaget ledningen till 11-5 efter drygt en minut, Beneš sist på bollen som passades fram av Fritzell.

Strax efter utökningen fick Fagerhults målvakt Johan Ringqvist rött kort och matchstraff efter att ha knuffat ner Pixbo Wallenstams William Lindh. Lindh visades ut i två minuter för slag i samband med den tilltrasslade situationen.

Efter ungefär fem minuter på planen fick även Fagerhults nyinbytte målvakt Cyril Haldemann hämta bollen ur nätet efter att Felix Lanver utökat hemmalagets ledning till 12-5. Tid: 6.27 på klockan i den tredje perioden. 8.56 fick han ännu en gång se bollen i nät. Milesson med skottet som innebar 13-5.

Pixbo Wallenstam fortsatte att rada upp chanser och mål. Efter fint samspel och flera passningar hittade bollen till slut till Nestorsson och hans klubba som placerade in hemmalagets fjortonde mål för dagen.

I slutet av tredje perioden fick en debutant för dagen chansen att presentera sig. 20-årige Josef Juha, med nummer tio på ryggen fick då lite speltid och fick genast ett läge att göra mål. Men han stoppades av Fagerhults målvakt. Istället var det ett självmål som resulterade i hemmalagets femtonde mål efter 15 minuter. Knappt en minut efter självmålet gjorde Weissbach ännu ett mål och fastställde resultatet till 16-5.

– Det är en bra och svängig match med två lag som går upp högt i sitt försvarsspel. Det blir svängigt och mycket mål men över sextio minuter så maler vi ner dem och visar att vi är det bättre laget, säger Martin Östholm.

Herrarnas nästa match spelas den 13 november borta mot Jönköping.