Lördag
24 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Lördag
06 Apr 1 match
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Pixbo
PIX

Stark vändning när herrarna slog Jönköping på bortaplan

14 november 2020 06:20
SSL HERR

Pixbo Wallenstams herrar åkte under fredagen till Småland för bortamatch mot Jönköping. Det blev en jämn match som avgjordes i tredje perioden – till gästernas fördel. Gästande Pixbo Wallenstam vann tack vare en stark tredjeperiod. Jönköping ledde med 3-2 efter fyrtio minuters spel men gästerna vände på matchen i sista perioden. Vid 4-4 en bit in i tredje perioden gjorde Pixbo tre raka mål och vann till slut med 7-4.


Jönköpings IK - Pixbo Wallenstam IBK 4-7 (2-2, 1-0, 1-5)

Mål Jönköping: Andreas Nordh 2, Joel Wadsten, självmål

Mål Pixbo Wallenstam: Marcus Peil 2, Martin Ojaniemi, Anton Eriksson, Marek Benes, Andreas Stefansson, Gustav Fritzell

...

Hemmalaget gjorde första målet i Idrottshuset men sedan vände gästerna på steken, det skulle dock dröja till tredje perioden. Då gick Pixbo Wallenstam ikapp och förbi och kunde vinna med 7-4.

Jönköping tog en tidig ledning i den första perioden innan Martin Ojaniemi kvitterade minuter senare. Hemmalaget tog sedan en ny ledning som gästerna återigen kvittera, målskytt nu Marcus Peil. 2-2-2 var också resultatet i den första pausvilan.

Jönköping gjorde ett tidigt mål även i mittperioden. Det visade sig bli periodens enda och hemmalaget kunde gå in i avslutningen med ledning 3-2.

I sista perioden var det Pixbo Wallenstams tur att göra ett tidigt mål. Det gjorde man genom tvåmålsskytten Peil. Kort därefter kommer även 3-4 genom Anton Eriksson och rävarna hade vänt matchen på mindre än två minuter. Jönköping kvitterade till 4-4 men Marek Beneš svarade för ett nytt ledningsmål för gästerna. 4-6 kom sedan i power play på ett frislag där lagkapten Gustav Fritzell hittade Andreas Stefansson. Fritzell satte sedan själv slutresultatet 4-7.

Värt att notera från matchen:

Gustav Fritzell svarade för ett mål och en assist i Pixbo Wallenstam och han har därmed gjort poäng i alla omgångar i höst.

Andreas Stefansson fortsätter att pricka in kassar för Pixbo och skarpskytten gjorde mål för sjätte matchen i följd.

Tjecken Josef ”Pepa” Juha, född 2000, noterades för sin andra SSL-match. Han har tidigare varit en del av Pixbo Wallenstams akademi och när han nu är tillbaka i klubben är det i SSL.

Även Philip Thelin, målvakt från egna led, född 2001, noterades för sin andra match i högsta serien. Som back-up bakom Jon Hedlund.

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar är Falun borta, onsdagen den 18 november kl. 18.30 i Guide Arena.