Pixbo Wallenstams herrar kickade igång 2021 med en hemmamatch mot Mullsjö under onsdagskvällen. Det blev en mycket jämn match som avgjordes i slutminuterna.

– Jag tycker att vi vinner rättvist, säger Oskar Weissbach efter matchen.

Pixbo Wallenstam IBK - Mullsjö AIS 4-3 (2-1, 1-2, 1-0)

Mål Pixbo Wallenstam: Marek Beneš 2, Felix Lanver, Oskar Weissbach

Mål Mullsjö: Jan Zaugg, Pelle Tarenius, Joel Ingesson

...

Till skillnad från hemmalaget hade gästande Mullsjö spelat för ett par dagar sedan när man förlorade mot Dalen. Det var med andra ord ett revanschsuget Mullsjö som kom till spel mot ett Pixbo Wallenstam som inte spelat sedan 30 december.

– Det var speciellt att spela match igen. Själv tycker jag att jag är helt oduglig de första två perioderna. Kanske hade det med det att göra, säger Oskar Weissbach.

Det var tabellnian Pixbo Wallenstam som tog tag i taktpinnen under onsdagskvällen i Mölnlycke och hade redan efter ett par minuter skapat ett flera målchanser.

Gästerna hotade stundtals på omställningslägen under matchinledningen, men det var hemmalaget som kontrollerade bollinnehavet och skapade flest chanser.

I takt med att matchklockan på väggen tickade så åt sig Mullsjö allt mer in i matchen och började skapa alltmer lägen offensivt. Halvvägs in i den första perioden hade gästerna tagit över kommandot helt i matchen och pressade hemmalaget djupt.

Första perioden präglades av intensivt tempo och en hel del målchanser åt båda håll. Trots det var det mållöst fram till matchminut femton när Pixbo Wallenstam lite märkligt lyckades få in ledningsmålet. Bollen från Oskar Wiessbach letade sig fram till Marek Beneš som kunde placera in bollen från nära håll.

Knappt en minut senare tilldelades Mullsjö en straff som resulterade i ett kvitteringsmål. Ungefär 20 sekunder innan straffen hade gästerna dragit på sig matchens första utvisning. Med en man mer på planen kunde Pixbo Wallenstam 16.07 återta ledningen. Marek Beneš med sitt andra mål för kvällen.

Från att ha varit en mållös tillställning hade vi alltså bjudits på tre mål på en minut och 2-1 på resultattavlan, vilket också blev slutresultatet i den första perioden.

Under onsdagskvällens andra period var det på nytt hemmalaget som tog tag i taktpinnen inledningsvis. Mullsjö fortsatte att vara vassa i sina spelomställningar, men Hedlund i målet var stabil. Första halvan av mittperioden påminde om matchens första period med målchanser åt båda håll och ett högt tempo.

Precis som under den första perioden tog Mullsjö över kommandot efter halva perioden. Femton minuter in fick man till en kvittering, 2-2. Drygt en minut efter kvitteringen hade gästerna dessutom tagit ledningen i matchen för första gången när Ingesson överlistat Hedlund. Efter ledningsmålet tryckte gästerna på hårt för att utöka sin ledning, men lyckades inte få in bollen.

– Vi är extremt slarviga. Vi hade några gubbar i omklädningsrummet som sa att energin var för dålig, snacket var för dåligt och hemjobbet var för dåligt.

Istället kunde Pixbo Wallenstam kvittera genom Felix Lavner, två minuter innan kvällens andra periodpaus. 3-3 resultattavlan i Wallenstamhallen när den signalerade att det var slut på den andra perioden. I slutskedet av perioden var Pixbo Wallenstam nära på att återta ledningen ett par gånger, men stoppades av både egen spelare och målvakt.

– Det är en väldigt jämn match, säger Oskar Weissbach.

I den tredje periodens inledning tryckte båda lagen på hårt för att ta ledningen. Två minuter in träffade Östholm ramen för andra gången under kvällen. Någon minut senare var det gästerna som var ytterst nära ett ledningsmål. Efter den intensiva inledningen fortsatte perioden länge att vara svängig med chanser för både hemmalag och gäster. Även i den andra halvan av matchens tredje period var det en svängig tillställning. Det var två lag med mycket vilja som verkligen ville få med sig alla poäng från drabbningen och jobbade hårt över hela planen.

Till slut fick hemmalaget in bollen fram till 4-3. 17.46 in i perioden hittade Östholm fram med en boll till Weissbach framför målet. Forwarden i tredjekedjan hade inga som helst problem att placera in bollen i nätet och ge sitt lag ledningen i slutet av matchen.

– Östholm vet var han har mig och slår en jättebra passning. Så det var inte så svårt att göra mål där, säger Oskar Weissbach.

Efter ledningsmålet tryckte gästerna på med allt man hade för en kvittering, men lyckades inte få in bollen bakom Hedlund och ett tätt försvar.

– Vi bygger momentum i sista perioden. Mot Kalmarsund hade vi segern i oss, det hade vi nu också. Skönt att vinna första matchen efter uppehållet, säger Oskar Weissbach.