Storseger och Östholms 500:e poäng

24 februari 2021 22:00

På grund av sjukdomsfall i SSL-lagen under vintern har många matcher skjutits upp. Onsdagens match mellan Pixbo Wallenstam och Linköping var ett exempel på en sådan match. En match som Pixbo dominerade från början till slut.

Pixbo Wallenstam - Linköping Innebandy 10-1 (4-1, 3-0, 3-0)

Mål Pixbo Wallenstam: Andreas Stefansson 3, Filip Wramdemark 3, William Lindh 2, Martin Östholm, Marcus Pell

Mål Linköping: Felix Forslund

...

– Med riktigt bra gnugg i försvaret så blir anfallsspelet rätt enkelt, säger William Lindh.

Hemmalaget Pixbo Wallenstam inledde matchen starkt och hade redan efter minuten spelad skapat ett par bra lägen. Gästerna Linköping såg något avvaktande ut till en början och gav Pixbo Wallenstam taktpinnen inledningsvis.

Det dröjde dock inte många minuter innan gästerna hade tagit sig in i matchen. Med två lag som verkligen ville framåt blev onsdagskvällens första period en mycket intensiv tillställning med chanser åt båda håll. Öppningsmålet var det dock hemmalaget i rött och vitt som fick till. Det gjorde man efter drygt fyra minuters spel.

Ledningsmålet gav inget större spelmässigt övertag, utan matchen fortsatte att svänga åt båda håll. Men när Linköpingsförsvaret glömde att markera Wramdemark framför mål kunde han göra sitt andra mål för kvällen och utöka hemmalagets ledning till 2-0. Någon minut senare lyckades man även trycka in ett tredje mål. 3-0-målet gav hemmalaget ny energi och ökat självförtroende, samtidigt som den tillfälliga blödningen fick Linköping allt mer desperata. En desperation som resulterade i en reducering till 1-3 efter 13 minuters spel.

Trots en sekvens med spelmässig dominans efter reduceringen fick Linköping istället se hemmalaget utöka sin ledning genom Andreas Stefansson ett par minuter före periodpaus. Efter en intensiv förstaperiod gick hemmalaget till slut till pausvila med 4-1 på resultattavlan.

Även mittperioden inleddes intensivt med högt tempo. Pixbo Wallenstam såg trygga ut med sin ledning och passade lugnt bollen inom laget, samtidigt som Linköping gick mot mål direkt när man erövrat bollen. Periodens första mål gjordes dock av hemmalagets Martin Östholm. Ett mål som innebar att Östholm gjort hela 500 poäng i grundserien i SSL. 272 mål och 228 assist på 321 matcher. En mycket imponerande siffra och bedrift!

Bara sekunder efter Östholms mål utökade hemmalaget ledningen till 6-1 genom Andreas Stefansson. Hans tredje för kvällen. Två mål på fjorton sekunder. Pixbo Wallenstam såg nu än mer trygga ut efter två snabba mål i inledningen av matchens andra period. Linköping gjorde försök att få till en reducering, men lyckades inte riktigt sätta någon större press på Pixbo Wallenstams försvar. Istället kunde Pixbo Wallenstam utöka till 7-1 genom William Lindh, 16 minuter in. Ett resultat som stod sig perioden ut.

– Jag hoppas verkligen att jag kan fortsätta producera poäng. Jag, precis som laget, har haft en ganska tung säsong utdelningsmässigt. Så jag kommer verkligen att försöka fortsätta att leverera poäng.

Tredje perioden inleddes i rasande tempo och intensitet av båda lagen. Redan efter någon minuts spel hade vi fått se flera målchanser åt båda håll. Trots sexmålsledning jobbade hemmalaget på hårt för att utöka ledningen ytterligare. Linköping fick tidigt en chans att få till en reducering i powerplay. Men istället för reducering fick man se Wramdemark slutföra sitt hattrick.

– Vi har saknat dessa insatserna under säsongen. Det var ett steg framåt idag, säger Filip Wramdemark.

Det mesta gick Pixbo Wallenstams väg denna kväll, samtidigt som inget verkade gå Linköpings väg. Elva minuter in i den tredje perioden hade hemmalaget utökat till 9-1. Linköping försökte gång på gång att få till ett andra mål för kvällen, men med något minskad intensitet och fokus.

När matchklockan till slut ljöd för sista gången stod det 10-1 på resultattavlan. Pixbo Wallenstams femte raka seger, som med det går upp på slutspelsplats igen.

– Jag hoppas verkligen att vi kan rida vidare på denna vågen, säger tvåmålskytten William Lindh.

Rubrikerna:

– Martin Östholm gjorde mål för Pixbo Wallenstam för femte matchen i rad och poäng för elfte matchen i rad. Han gjorde dessutom sin 500:e poäng i grundseriesammanhang i SSL.

– Trepoängaren innebär femte raka segern för Pixbo Wallenstam, som har hittat formen inför avslutningen av SSL Herr. Man tar dessutom klivet förbi Helsingborg upp på den åttonde och sista slutspelsplatsen. Man är dessutom bara en poäng bakom både Mullsjö och onsdagens motståndare Linköping.