Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Fredag
16 Apr 1 match
Söndag
18 Apr 1 match
Lördag
24 Apr 1 match
Lördag
18 Sep 2 matcher
Lördag
25 Sep 2 matcher
Fredag
01 Okt 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Måndag
04 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 2 matcher
Idag 2 matcher
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 2 matcher
Lördag
13 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Sirius
SIR

Ny seger för herrarna - vann hemma mot Sirius

14 februari 2021 21:30
SSL HERR

Senaste matchen i SSL besegrade Pixbo Wallenstams herrar Höllviken på bortaplan. Under söndagen kom nästa viktiga seger, nu mot Sirius hemma. Pixbo Wallenstam slog tillbaka Sirius med 8-6 i ett riktigt målkalas. Det stod 3-3 efter två perioder innan Pixbo Wallenstam avancerade till en tvåmålsledning i den tredje perioden och det 5-3-övertaget grundlade segern med 8-6.


SSL HERR

Pixbo Wallenstam IBK - Sirius Innebandy 8-6 (3-2, 0-1, 5-3)

Mål Pixbo: Martin Östholm 2, Felix Lanver, Gustav Fritzell, Linus Nestorsson, Fabian Lindbäck, Marek Benes, Anton Eriksson

Mål Sirius: Billy Nilsson 3, Michael Jansson, Isak Palmén, Christian Sandsund

...

Pixbo Wallenstam plockade andra raka SSL-segern efter att ha förlorat fyra raka matcher innan dess. Nu är laget på gång! Poängskörden har dock inte riktigt räckt för att ta sig upp på slutspelsplats, utan man är kvar som nia i sammandraget.

Det var hemmalaget som tog kommandot i Wallenstamhallen och släppte inte taget även om gästande Sirius stod emot länge. Pixbo Wallenstam kunde till slut vinna med 8-6 och ta tre nya viktiga poäng i kampen om slutspelsplats.

Pixbo Wallenstam missade ett power play i början av den första perioden. Istället gjorde Sirius 0-1 strax efteråt. Hemmalaget fick en ny chans i numerärt överläge och då satt 1-1, målskytt Felix Lanver. Rävarna gjorde sedan två snabba mål fram till 3-1 efter att Gustav Fritzell och Linus Nestorsson nätat. Sirius fick dock sist ordet i perioden med ett 3-2 mål.

– Vi börjar bra och styr spelet. Lägen kommer men vi sätter inte våra chanser, säger Linus Nestorsson.

Pixbo Wallenstam fick chanser i power play även i mittperioden. Istället var det gästerna som kvitterade med periodens enda mål i slutetminuetran fram till 3-3.

Marin Östblom gav sedan hemmalaget en smakstart i den tredje periodens inledning fram till 4-3. Man utökade ledningen minuterna efter att Fabian Lindbäck satt femman. Matchen stod och vägde och Sirius reducerade till 4-5 innan Östholm stänkte in sitt andra för dagen och Marek Beneš utökade till 7-4. Anton Erikssons 8-4 blev spiken i kistan även om Sirius kvitterade två gånger fram till 8-6 i slutet av matchen.

– Viktigt att vinna såklart. Vi har varit ett annat lag efter uppehållet i början på februari. Vi är mer aktiva på bänken och spelar lite lägre, säger Linus Nestorsson.

Nestorsson blev poängbäst i hemmalaget med ett mål och tre assist.

– Skönt att det lossnar både för min femma och för mig personligen, säger Linus Nestorsson.

Martin Östholm svarade för två mål och en assist och gjorde poäng för åttonde matchen i rad. Pixbo Wallenstam vann skotten med hela 41-22.

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar spelas borta mot Fagerhult Habo på onsdag den 17 februari kl. 19.30 i Nyhemshallen.

Matchen kan även ses på sportexpressen.se