Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
Rönnby
RÖN
Borta
Pixbo
PIX

Ny kvartsfinalseger för damerna

27 mars 2021 20:00
SSL DAM

Under lördagen spelades SM-kvartsfinal två i bäst av fem möten mellan Pixbo Wallenstam och Västerås Rönnby. Den andra matchen spelades på bortaplan i Mälarenergi Arena. Precis som i första matchen i torsdags blev det Pixboseger, denna gång med 5-0.Pixbo Wallenstam leder nu kvartsfinalserien mot Västerås Rönnby med 2-0 i matcher.


Västerås Rönnby IBK - Pixbo Wallenstam IBK 0-5 (0-3, 0-0, 0-2)

Mål Västerås Rönnby: -

Mål Pixbo Wallenstam: Alicia Svensson, Emma Stenberg, Cajsa Elm, Moa Andersson, Eliska Krupnova

...

Alicia Svensson satte ledningsmålet efter åtta minuter i Mälarenergi Arena och gav bortalaget en bra start på matchen. Emma Senberg utökade till 0-2 minuterna senare och strax före paus firade Cajsa Elm sitt nysignade kontrakt och satte 0-3.

– Det är en tuff period och vi kunde ha varit bättre i början av den. Sedan får vi målen så det är en bra period sammantaget. Vi har pratat om att kontrollera bollen mer och att vara rädd om den. Västerås Rönnby vill kontra så vi får inte låta dem få chansen att göra det, säger Mia Karjalainen i SportExpressen plays sändning

Efter en mållös mittperiod gjorde Moa Andersson 0-4 direkt i tredje. Pixbo Wallenstam fick sedan chansen i power play, dock utan resultat. Istället hittade Eliska Krupnová rätt några minuter senare då hon gjorde 0-5.

– Det är riktigt skönt att hålla nollan och vi har en bra känsla i laget. Vi är ändå inte hundra procent idag men det känns ändå stabilt och bra i defensiven, men vi kan vara farligare offensivt. Det blir tufft på måndag, vi hade lite tur idag med någon i ribban och någon i stolpen så vi måste vara redo. Västerås Rönnby har inget att förlora men är vi med från början kan det bli kul, säger Lara Heini i SportExpressen plays sändning.

Pixbo Wallenstam leder nu SM-kvartsfinalserien med 2-0 i matcher. Vinner man nästa match är man klar för SM-semifinal.

Resten av SM-kvartsfinalserien:

  • 3.5 måndag 29 mars 20:00 Wallenstamhallen
  • Eventuelt 4.5 torsdag 1 april 20:00 Mälarenergi Arena
  • Evenuellt 5.5 lördag 3 april, 16:00 Wallenstamhallen