Tisdag
28 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match
Måndag
03 Apr 1 match
Onsdag
05 Apr 1 match
Torsdag
06 Apr 1 match
Fredag
07 Apr 1 match
Lördag
08 Apr 1 match
Måndag
10 Apr 1 match
Tisdag
11 Apr 1 match
Onsdag
12 Apr 1 match
Fredag
14 Apr 2 matcher
Söndag
16 Apr 1 match
Lördag
22 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Rönnby
RÖN

Stabil insats av Pixbo Wallenstams damer som säkrade SM-semifinalplatsen

29 mars 2021 22:00
SSL DAM

Pixbo Wallenstams damer kunde under måndagskvällen säkra segern i SM-kvartsfinalserien mot Västerås Rönnby och är därmed klara för semifinal . Pixbo Wallenstam tog ledningen i början av andra perioden och ökade därefter på ledningen, man kunde till slut göra 7-2 i tom bur och därmed säkra sin plats i SM-semifinalen.


Match 3 av 5 - SM-Kvartsfinal

Pixbo Wallenstam IBK - Västerås Rönnby IBK 7-2 (1-1, 3-1, 3-0)

Mål Pixbo Wallenstam: Eliska Krupnova 3, Amanda Berggren, Emma Stenberg, Cajsa Elm, Caroline Adelöw

Mål Västerås Rönnby: Jonna Sjöberg, Linnéa Nilsson

...

– I tredje perioden är vi fantastiskt bra, säger Pixbo Wallenstams tränare Fredrik Larsson.

Redan från måndagskvällens första minut var det Pixbo Wallenstam som styrde matchbilden hemma i Wallenstamhallen. Gästerna hade till en början svårt att få tag i bollen och de rödvita visade snabbt att man ville ta sig till SM-semifinal. Efter ett par minuter hade hemmalagets dominans avtagit något och Rönnby kom successivt in i matchen.

Drygt sex minuter in i den första perioden hade gästerna till och med lyckats öppna kvällens målprotokoll genom ett något överraskande ledningsmål. Pixbo Wallenstam försökte ge en snabb replik och satte hårt press direkt efter Rönnbys ledningsmål, men man hade svårt att komma till några riktigt farliga lägen.

Istället var det gästerna som var nära att utöka sin ledning och skapade flera fina chanser. Men Västerås Rönnby lyckades inte ta till vara på sina lägen. I slutet av första perioden drog gästerna på sig en utvisning. Med drygt två minuter kvar av perioden och med sekunder kvar av utvisningen fick Pixbo Wallenstam till en kvittering genom Eliska Krupnova. En kvittering som blev periodens sista mål fram till 1-1.

– Vi började matchen ganska dåligt och kom inte alls upp i nivå, säger Fredrik Larsson.

Mittperioden inleddes i högt tempo med två lag som verkligen ville fram. Båda lagen tryckte på från första minut och skapade chanser. Efter fyra minuter hade andra perioden fått sitt första mål när Krupnova tryckt in sitt anda mål för kvällen och gett Pixbo Wallenstam ledningen fram till 2-1.

Hemmalaget fortsatte att trycka på framåt efter ledningsmålet. Man pressade ner Rönnby och hade mycket bollinnehav. Tolv minuter in hade hemmalaget utökat sin ledning till 3-1. Men gästerna hade inte gett upp och svarade med en straffräddning och en reducering inom loppet av några minuter.

Med sjutton sekunder kvar av den andra periode utökade Pixbo Wallenstam sin ledning på. 4-2 kom via Emma Stenbergsklubba. Det blev det sista målet innan lagen gick till en sista periodvila.

Måndagens tredje period inleddes med ett lugnt och metodiskt bollinnehav hos hemmalaget. Pixbo Wallenstam såg inledningsvis nöjda och bekväma ut med sin ledning när man hade ena foten i säkrat semifinalspel. Efter sju minuter kom även 5-2. Återigen var det Eliska Krupnova som låg bakom målet. Hennes tredje för kvällen.

– Vi lyckas vända matchen i andra perioden och i tredje perioden är vi fantastiskt bra. Jag är så nöjd, säger Fredrik Larsson.

Trots en tremålsledning med drygt en halv period kvar fortsatte hemmalaget att trycka på framåt. Gästerna försökte störa och hota men Pixbo Wallenstam var stabila och rullade runt bollen inom laget. 14.19 in i den tredje perioden stod det 6-2 på resultattavlan och gästerna hade en lång väg för att komma ikapp.

Efter Pixbo Wallenstams 6-2 valde gästerna att ta en timeout och inledde en sista forcering för att säsongen inte skulle ta slut. Men någon större forcering blev det inte. Istället kunde hemmalaget rulla runt bollen och till slut göra 7-2 i tom bur och säkra sin plats i SM-semifinalspel.

– Vi är absolut en guldkandidat. Förra säsongen hade vi guldkänsla, det har vi nu också. Så det här kan bli riktigt spännande, säger Fredrik Larsson.

...

SNABBA FAKTA

– Västerås Rönnby gjorde 1-0 i den tredje kvartsfinalen, men efter drygt halva matchen hade Pixbo Wallenstam vänt till ett 3-1-övertag. Rönnby 2-3-reducerade i slutet av andra perioden, men kom inte närmare än så. Emma Stenberg sköt 4-2 för Pixbo med bara sjutton sekunder kvar av mittakten och sedan drog hemmalaget ifrån under den sista tredjedelen.

– Eliska Krupnova (bilden) sköt ett hattrick för Pixbo Wallenstam, men även Casja Elm (ett mål, två assist) och Emma Stenberg (ett mål, två assist) gjorde tre poäng. Formstarka Elm, som nyligen förlängde med Pixbo, gjorde därmed poäng för sextonde matchen i rad.

– Emma Stenberg har gjort mål i alla SM-kvartsfinalmatcherna och nätat i totalt fem raka matcher om vi räknar in grundserien.

– Pixbo Wallenstam har nio raka segrar om vi räknar in avslutningen på grundserien.

– I SM-semifinalen är Thorengruppen och Pixbo Wallenstam rankade som etta och tvåa i kraft av sina placeringar i grundserien. Thorengruppen möter det lägst rankade laget, medan Pixbo Wallenstam möter det näst lägst rankade laget.