Lördag
24 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Lördag
06 Apr 1 match
Hemma
Endre
END
Borta
Pixbo
PIX

Ny förlust för damerna, nu väntar en femte avgörande

16 april 2021 21:00
SSL DAM

Pixbo Wallenstam hade återigen matchboll i semifinalserien mot Endre. Och återigen blev det en tight match som Endre vann. Därmed står det 2-2 i matchserien och allt avgörs i en femte match.


SM-SEMIFINAL 4 av 5

Endre IF - Pixbo Wallenstam IBK 4-3 (1-0, 1-2, 2-1)

Mål Endre: Erika Nilsson, Ellen Bäckstedt, Anna Moberg, Stephanie Boberg

Mål Pixbo: Denisa Ratajova 2, Klara Loneberg

...

Under fredagen spelades kvartsfinal fyra i bäst av fem matcher i ICA Maxi Arena. För hemmalaget Endre kunde säsongen ta slut och för bortalaget Pixbo Wallenstam stod en SM-finalplats på spel. Det blev en tight match precis som det ska vara i en semifinal och den avgjordes alldeles i slutet.

Pixbo Wallenstam hade mest boll i den första perioden men lyckades inte hitta rätta bakom Endres målvakt. Istället var det Endre som gjorde periodens enda mål i matchminut fem.

— Segt att vi ligger under såklart men jag känner ingen oro utan vi har haft en väldigt bra förstaperiod och legat högt på dem så jag tror att målen trillar in nu i andra och tredje. Vi har pratat mycket om att sätta lägena för Endre är där och hugger på kontringar. Vi måste vara noggranna i avsluten, få dem på mål och göra det svårt för målvakten. Vi ska fortsätta att vinna bollarna högt i pressen, och sätta lägen på mål. Vi brukar jobba nära varandra och komma till bra ytor tillsammans, säger Amanda Berggren till sportextressen play efter den första perioden.

I mittperioden kom utdelningen för gästerna när Klara Loneberg och Denisa Ratajová hittade nät i periodinledningen. Endre fick dock sista ordet i perioden med en kvittering fram till 2-2 i periodens sista minut.

Ratajová gjorde sedan sitt andra mål för kvällen tre minuter in i tredje perioden och satte rävarna i förarsätet. Endre fick dock in en kvittering och fick även chansen att ta ledningen i power play. Det missade man precis som en straff med dryga fyra minuter kvar. Utdelningen för hemmalaget kom istället med 20 sekunder kvar att spela av matchen fram till seger 4-3. Det betyder att det väntar en femte och helt avgörande match i Wallenstamhallen på söndag klockan 12.30.

— Lika mycket som man älskar att avgöra med så lite kvar, lika mycket hatar man ju att förlora med så lite kvar men det är som det är. Endre har dragit ner på tempot de två senaste matcherna och då har vi inte kommit till de ytorna vi vill. Samtidigt skapar vi väldigt bra målchanser och ska göra mer mål än vad vi gör. Den sitter inte idag samtidigt som de får in några skitmål och några riktigt fina. Vi gillar bäst att spela på vår hemmaplan lika mycket som Endre gillar att spela här. Det betyder lite extra och ger oss förhoppningsvis en extra liten skjuts, säger lagkapten Ida Sundberg till sportextressen play.