Warberg
WIC

Pixbos damer starkast i västkustderbyt

1 oktober 2021 22:00

Det blev en smakstart för damerna borta mot Warberg för redan efter 01.13 fick Caroline Adelöw, assisterad av Klara Loneberg, in bollen bakom Warbergs målvakt, Hanna Svensson.

Warberg IC vs Pixbo Wallenstam IBK: 3-13 (0-5, 0-4, 3-4). Plats: Sparbanken Wictory Center.

...

Pixbo Wallenstam tuffade på och var oerhört effektiva i sitt spel. Vid 13.06 tog Warberg time out och på tavlan stod det då 4-0 till gästerna. När Pixbo Wallenstam fick in sitt femte mål bakom Hanna Svensson ställdess allt på sin spets och det blev till ett målvaktsbyte hos Warberg.

Period två började lugnare och Warberg jobbade mer på sitt försvarsspel. Det dröjde fram till 06.55 innan Pixbo Wallenstam återigen fick in bollen bakom Warbergs målvakt. Hemmalaget hade mycket svårt att få till något anfallsspel men fick ändå chansen till några avslut mot Pixbo Wallenstams mål. Linnea Wall räddade dock och höll nollan även denna period. Pixboledning med 9-0 inför sista perioden.

Gästerna tryckte på och öppnade starkast även i den tredje och sista perioden. När klockan stod på 01.33 gjorde Caroline Adelöw, assisterad av Klara Loneberg, 10-0 till rävarna.

Målkalas fortsatte. Men nu vaknade Warberg till liv. Lagen turades om att skriva in sig i målprotokollet. Pixbo Wallenstam fick till slut sista ordet i matchen genom att Flurina Mari, assisterad av Eliska Krupnova, kunde göra sitt första SSL-mål 19.49 fam till 13-3.

Matchens lirare, Cajsa Elm, om matchen

”Vi vinner alla närkamper och vi är med från start idag. Det känns oerhört skönt och vi får ett bra stäm i femman och de sätter mig i bra lägen. Jag är bara glad att få spela.”

Pixbo Wallenstams tränare Jonas Gustavsson om matchen:

”Det kändes redan från start att vi hade bestämt oss för att vilja göra riktigt bra saker på planen. Närkampsspelet och drivet framåt, både med och utan boll är fantastiskt idag. När vi driver upp tempot som idag blir vi belönade på resultattavlan. I målet står också Linnea Wall för en väldigt bra insats.”

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer spelas hemma mot IBF Falun den 4 oktober i Wallenstam Arena.