Täby
TÄBY

Säsongens första suddendrama för damerna

9 oktober 2021 19:00

Pixbo Wallenstam damer åkte under lördagen till Stockholm för bortamatch mot Täby. Det blev en jämn historia där man till slut kunde vinna efter seger i förlängningen.

Bortalaget Pixbo Wallenstam fick den bästa starten i K-Rauta Arena men hemmalaget Täby jobbade sig in i matchen och tog den till förlängning.

Pixbo Wallenstam började starkast och satte två mål som kom tidigt i den första perioden. Även trean kom innan Täby vaknat till liv, och reducerade tvågånger om före paus. Pixboledning 3-2 efter första perioden.

Efter en mållös mittperiod gjorde Täby enda målet fram till 3-3 i den tredje och tog matchen till sudden death.

Väl där hann det gå 48 sekunder innan Cajsa Elm blev matchvinnare med sitt andra mål för dagen. Pixboseger till slut med 4-3!

“Vi får en fin start med två mål första två minuterna. I första perioden lyckas vi hitta in på insidan på Täbys försvar. Från period två blir vi spelandes på utsidan vilket ger Täby fina spelvändningar och just i spelvändningarna åt båda håll upplever jag att Täby är starkare än oss idag. Lara gör återigen en väldigt bra insats i målet och trots att vi spelmässigt inte är nöjda får vi med oss två poäng”, säger Pixbo wallenstams huvudtränare Jonas Gustafsson.

Poängbäst i Pixbo Wallenstam denna match blev Eliška Krupnová med ett mål och två assist (1+2).

Nu väntar ett landslagsuppehåll för damerna då det är landslagsspel i Euro Floorball Tour i Lempäälä (Finland). Där representeras Pixbo Wallenstam av:

• Sverige A: Moa Andersson, Cajsa Elm, Klara Loneberg och Ida Sundberg
  • Sverige U19: Frida Hellström
  • Finland: Laura Manninen
  • Schweiz: Lara Heini och Flurina Marti Tjeckien: Eliška Krupnová och Denise Ratajová

Nästa match för Pixbo Wallenstam damer spelas lördagen den 23/10 mot Karlstad hemma i Wallenstam Arena klockan 13.30. Säkra din biljett på pixbo.se/biljetter