Falun
FAL

Ny seger för Pixbo Wallenstams damer

4 oktober 2021 23:00

Lara Heini fick jobba hårt i Pixbomålet i matchinledningen. Falun pressade på och kontrade, dessuutom var Pixbodamerna själva nära att peta in bollen i egen kasse men Ida Sundberg och Lara Heini lyckades avvärja en bortaledning under de första minuterna i matchen.

Pixbo Wallenstam vs IBF Falun 8-5 (1-2, 4-1, 3-2)

Detta till trots åkte Pixbo Wallenstam på en tidig utvisning på Lara Heini för fasthållning vilket gästerna tog till vara på och gjorde 1-0. Falun var effektivast i sitt spel och Pixbo Wallenstam hade svårt att hänga med i spelvändningarna. 1-2 ledning för Falun var resultatet efter period ett.

Matchen stod och vägde under period två om vilka som skulle koppla greppet. Lara Heini visade dock världsklass med flertalet fina räddningar vilket stärkte Pixbo Wallenstams spel i stort. Till slut släppte spärrarna och hemmalaget kunde glida ifrån i matchprotokollet fram till 5-3 inför den sista perioden. Väl där kunde Pixbo Wallenstam bevaka och säkra segern som skrevs till 8-5.

”Tuff match, mycket fart från Faluns sida då vi inte är med från start. Vi har väl ännu inte satts riktigt på prov förrän idag och visst är det skönt med fyra vinster i bagaget.” säger Pixbo Wallenstams lagkapten Ida Sundberg.

Pixbo Wallenstams tränare Jonas Gustavsson om matchen:

”Faluns två mål i numerära överlägen i första perioden gör att vi får kämpa oss in i matchen. Jag tycker att vi skapar många klara lägen under matchen. Falun försvarar sig bra och jag tycker att vi är ovanligt struliga med boll i vårt spel vilket Falun omsätter till många målchanser. Det är skönt att vinna mot ett förväntat topplag och känna att vi har mer att ge.”

Lara Heini, matchens lirare om matchen:

"Det var en rolig match att spela men det kändes som att det brinner överallt i 60 minuter. Det var första toppmatchen för säsongen och vi vann så det är den viktigaste".