NIBK

Falun vann igen - dubbla vinster för Pixbo

17 januari 2022 10:15
Resumé

En hel del uppskjutna matcher var det under den föregående veckan i SSL Dam. Dock spelade Pixbo Wallenstam två matcher och vann båda, dessutom är Falun tillbaka på segerspåret igen efter söndagens vinst mot Jönköping.

Se highlights från samtliga matcher i SSL Play!

Pixbo öste in mål - Falun vann igen

Det var sannerligen en målglad vecka för Pixbo Wallenstam. Mölnlyckelaget hade två matcher under den gångna veckan. Båda var på hemmaplan. Den inledande mot seriejumbon Jönköping, stod laget för en formidabel effektivitet framåt.

Tio målsyttar hade västgötskorna under dagen och besegrade Jönköping med 17-3 (!). Värt att notera är att Cajsa Elm, Emma Stenberg och Flurina Marti gjorde varsitt hattrick. För gästerna var det tre olika målskyttar genom Greta Koponen, Emma Thorsson och Amanda Strömberg. Talangen Mira Markström noterades för två assist.

Veckan rullade vidare för Pixbo. Laget blev gästade av Nacka under lördagen och fortsatte att producera. I och med 11-4-segern mot stockholmskorna, har laget nu mäktat med 122 mål på 14 matcher. I kampen mot Nacka, utmärkte sig bland annat Emma Stenberg, Eliska Krupnova och Cajsa Elm, om vi skall se till målfabrikationen. Gästande serieelvan Nacka, hade fyra olika målskyttar i förlustmatchen.

Falun förlorade mot Sirius och var revanschsugna när jumbon Jönköping kom till Dalarna. Hemmagänget var i en 1-0-ledning efter en period och ökade på till 4-2 till den andra perioden. Väl framme i den tredje perioden, lyckades Falun dra ifrån ytterligare och senare vinna matchen med 8-2 hemma i Guide Arena.

Moa Gustafsson, Lisa Svarfvar och Clara Hellgren noterades alla tre för två mål vardera och hos gästerna nätade Emma Thorsson dubbelt.

Höjdpunkter: Storseger på hemmaplan mot Jönköping för Pixbo

Veckans utropstecken

• Emma Stenberg gjorde två hattrick den föregående veckan.
  • Pixbo gjorde 28 (!) mål på två hemmamatcher.
  • Jönköpings Emma Thorsson noterades för tre mål på två matcher.
  • Trion Moa Gustafsson, Lisa Svarfvar och Clara Hellgren visade vägen för Falun.
  • Pixbo hade tio olika målskyttar i segermatchen mot Jönköping.

Resultat

Pixbo - Jönköping 17-3
Mål, Pixbo: Cajsa Elm 3, Emma Stenberg 3, Flurina Marti 3, Rikke Ingebrigtsli Hansen 2, Eliska Krupnova, Denisa Rarajova, Caroline Adelöw, Klara Loneberg, Laura Manninen, Alicia Svensson.
Mål, Jönköping: Greta Koponen, Emma Thorsson, Amanda Strömberg.

Pixbo - Nacka 11-4
Mål, Pixbo: Emma Stenberg 3, Eliska Krupnova 2, Cajsa Elm 2, Klara Loneberg, Denisa Ratajova, Caroline Adelöw, Mia Karjalianen.
Mål, Nacka: Madeleine Sehlin, Ida Hultman, Emilia Kokkonen, Linnea Ferringmark.

Falun - Jönköping 8-2
Mål, Falun: Moa Gustafsson 2, Lisa Svarfvar 2, Clara Hellgren 2, Patricia Forsell, Lina Svarfvar.
Mål, Jönköping: Emma Thorsson 2.