Rönnby
RÖN

Damerna tog en ny trepoängare

6 mars 2022 23:00

I söndagens "En-kronas-match" inför 600 åskådare hemma i Wallenstam Arena tog Pixbo Wallenstams damer ytterligare en trepoängare i SSL. Detta efter seger i mötet med Västerås Rönnby. Pixbodamerna leder därmed serien inför en spännande avslutning.

Västerås Rönnby besökte under söndagen Wallenstam Arena. Efter en jämn första halva av matchen lade hemmalaget in en växel till och kunde vinna med 4-1.

Efter en mållös första period gjorde gästerna matchens första mål sju minuter in i den andra perioden innan Mia Karjalainen kvitterade. Innan periodpaus satte Denisa Ratajová hemmalaget i förarsätet med ett ledningsmål fram till 2-1.

Ratajová gjorde även det första målet i den sista perioden vilket utökade hemmalagets ledning fram till 3-1. Västerås Rönnby chansade i matchens slutskede när man tog ut målvakten. Då satte Cajsa Elm 4-1 vilket blev slutresultat.

"Vi gör en jättebra match idag då vi är påkopplade, noggranna och vinner de flesta närkamperna. Det är två bra lag på planen idag och matchen har slutspelskaraktär. Vi skapar många målchanser men bollen vill inte riktigt in första halvan av matchen. Vi fortsätter att jobba på tålmodigt och vinner till slut klart rättvist", säger huvudtränare Jonas Gustafsson.

Poängbäst i Pixbo Wallenstam: Denisa Ratajová 2+0 (mål+assist) och Eliška Krupnová 0+2). Matchens lirare i Pixbo Wallenstam: Rikke Ingebrigtsli Hansen.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer spelas redan på tisdag den 8 mars då Täby besöker Wallenstam Arena. Matchstart kl. 19.15. Välkommen till hallen då!