SIR

Herrarna vann premiären hemma i Wallenstam Arena

25 september 2021 20:30

Hemmapremiären för Pixbo Wallenstams herrar mot Sirius i nybyggda Wallenstam Arena slutade med tre sköna poäng.

Pixbo Wallenstam vann den inledande första perioden med 1-0. Tack för det Oskar Weissbach som assisterades av Martin Östholm.

Smakstart sedan för rävarna i period två. Det tog endast elva sekunder efter tekning innan formstarka Martin Östholm kunde utöka ledningen till 2-0, assist Felix Lanver.

Sirius växlade upp tempot i andra perioden genom ett snabbare passningsspel och med rakare anfall mot mål. 16.34 in i perioden hade Sirius utjämnat till 2-2 vilket stod sig perioden ut.

Det bjöds sedan på många fina målchanser i den sista tredjedelen av matchen. Martin Östholm fick till ett hattrick genom att trycka in två bollar inom loppet av två minuter bakom Sirius målvakt fram till 4-2. Sirius repade sig dock och reducerade till 3-4.

När Oskar Weissbach gjorde mål i tom målbur fram tll 5-3 trodde nog de flesta att saken var klar. Men Sirius överraskade och reducerade med fyra sekunder kvar av matchen. 5-4 blev till sist slutresultatet.

Coach Thomas Andersson om matchen:

"Ja, det blev ju mer spännande än vad vi tänkt oss i vår nya hemmaborg. Vi brände massor av öppna lägen i början vilket skulle gett oss ett försprång för att sedan kontrollera matchen i lugn och ro. När sedan Sirius gör två snabba mål och kvitterar blir det lite ställningskrig och det blir lite rädda-för-att-förlora-spel. Tycker ändå att vi tar tag i det i pausen inför tredje och har det tålamodet vi pratade om att ha och vi vinner rättvist till slut. Bra för moralen nu när vi matchas hårt i och med att svenska cupen spelas parallellt med SSL".