Fredag
01 Okt 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Måndag
04 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 2 matcher
Lördag
23 Okt 2 matcher
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Onsdag
10 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match
Tisdag
04 Jan 1 match
Onsdag
05 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Tisdag
11 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Fredag
21 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 2 matcher
Hemma
Falun
FAL
Borta
Pixbo
PIX

Herrarna föll på bortaplan mot Falun

2 oktober 2021 21:30
SSL HERR

Detta var en match som började intensivt under de tre första minuterna då Falun pressade på och kom fram lite lättare in på Pixbo Wallenstams planhalva. Pixbo Wallenstam hade chansen att knappa in mot slutet men Falun höll undan och kunde till slut vinna med 7-5.


SSL HERR

Falun IBF vs Pixbo Wallenstam IBK 7-5 (1-1, 4-2, 2-2)

...

Period ett var mer eller mindre ett ställningstagande från båda lagen, dock hade Falun mycket mer boll, men Pixbo Wallenstam ställde upp försvarsmässigt mycket bra. Spelet var stundtals lite statiskt från Pixbo Wallenstam sida som gjorde att Falun fick det lätt att kliva över mittlinjen och in i gästernas planhalva.

Linus Nestorsson efter första perioden:

"Jag vill se ett mer utmanade spel och fler avslut från vår sida i de kommande perioderna."

Period två var mer eller mindre en upprepning av den första perioden. Falun höll i mycket boll och pressade på ordentligt offensivt vilket gjorde att Pixbo Wallenstams försvarsspel raserade stundtals. Tung period för Pixbo Wallenstam men sedan fick stäm man i spelet och då trillande bollarna in bakom Faluns målvakt. Lagen gick till pausvila med Falun-ledning, 5-3.

Falun fortsatte sitt effektiva spel, nyttjade alla Pixbo Wallenstams misstag, till att vända matchen i sin favör och Jon Hedlund blevemellanåt lämnad ensam på sin post. Pixbo Wallenstam hade chansen knappa in men Falun höll undan och kunde till slut vinna med 7-5.

Matchenslirare, Adam Persson, om matchen:

”Skit just nu, väntad matchbild att vi skulle få kämpa i försvaret. Vi får vara lite förbannade ikväll men det är en ny vecka på måndag".

Pixbo Wallenstams tränare, Thomas Andersson, om matchen.

”Lite surt just nu såklart men har man gett hundra procent och lite till så kan man inte göra mer. Även om vi faktiskt var ett snäpp mindre än Falun tekniskt sett idag kompenserar vi det med ett oerhört krigande. Är man opartisk, kanske det såg ut som om det vore mer rättvist med 10-3 än 7-7 men är ju lite vår plan idag och vi fick ju chansen i slutet och var nära några gånger när vi tog ut Jon de sista fyra minuterna. Sedan gör ju skadan på Nestorsson att vi får möblera om tidigt i andra perioden och det är ju inte det optimala i en bortamatch mot ett sådant starkt motstånd. Jon i målet är riktigt bra och får en extra klapp på axeln.”

Nästa match för herrarna spelas på torsdag den 7 oktober. Då väntar Visby i semifinal i Svenska Cupen. Därefter väntar Djurgårdens IF i SSLs seriespel hemma på lördag den 9 oktober.