Lördag
19 Mar 2 matcher
Måndag
21 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Tisdag
29 Mar 1 match
Onsdag
30 Mar 1 match
Torsdag
07 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Tisdag
12 Apr 1 match
Fredag
15 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Fredag
23 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 2 matcher
Fredag
30 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 2 matcher
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
16 Okt 1 match
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Kalmarsund
KAL

Herrarna föll hemma mot Kalmarsund

23 oktober 2021 22:00
SSL HERR

Efter landslagsuppehållet är vi nu tillbaka med de ordinarie SSL-spelomgångarna. Herrarna startade med ett möte mot FBC Kalmarsund i sin nya hemmaborg Wallenstam Arena, som även invigdes officiellt denna dag.


Pixbo Wallenstam IBK – FBC Kalmarsund 5 – 7 (1-2, 2-2, 2-3)

Båda lagen började avvaktande men FBC Kalmarsund skapade mer chanser än hemmalaget, då de ställde upp högt och var väldigt effektiva i sitt man-mot-man spel. Kalmarsund tog ledningen med fem minuter spelade och Felix Lanvers kvittering såg ut att bli periodens sista mål men gästerna satte 1-2, ett resultat som stod sig perioden ut.

Period 2 inleddes intensivt under de första två minuterna men sedan gick båda lagen återigen ner i ett avvaktande spel. Bortalaget utökade sin ledning i numerärt överläge halvvägs in i mittperioden och satte även 1-4. Pixbo Wallenstam avslutade perioden starkt och gjorde två snabba mål. Linus Nestorsson och Gustav Andersson nätade för första gången i SSL och ställningen var 3-4 inför slutperioden.

Kalmarsund gjorde sedan första målet i tredje perioden och strax efter även 3-6. Fabian Lindbäck reducerade precis som Felix Lanver i mitten av perioden vilket gav lite spänning i slutet av matchen. Jon Hedlund lämnade kassen och rävarna spelade med sex spelare på planen men FBC Kalmarsunds satte bollen i tom kasse vilket innebar att FBC Kalmarsund vann dagens match med 5-7.

Herrarnas assisterande tränare, Magnus Sundell, sa såhär om matchen:

”Vi inleder matchen helt ok med stabilt försvarsspel, men vi var inte nöjda med rörelsen i anfallsspelet. Vi tar time-out och förändrar till det högre försvarsspelet där vi ändrar matchbilden. Tyvärr bjuder vi in Kalmarsund i matchen i tredje perioden, men studsar tillbaka igen. Idag var det nära kvittering i spel 6 mot 5 men vi var inte tillräckligt effektiva i vårt spel med och utan boll. Vi måste bli ännu mer noggranna i allt vi gör.”

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar spelas mot Visby hemma i Svenska Cupen, semifinal 2/2, på onsdag, 27 oktober klockan 19.15 i Wallenstam Arena.

Gustav Fritzell inför semifinalen mot Visby på torsdag:

”Det gäller att vi är ödmjuka och inte tror att allt ska lösa sig bara för att vi är i en division högre än de. Vi måste in och göra jobbet”

Säkra din biljett på; pixbo.se/biljetter