Växjö
VÄX

Förlust i förlängningen när herrarna mötte Växjö på hemmaplan

24 november 2021 23:00

Pixbo Wallenstam spelade under onsdagskvällen SSL-match hemma mot Växjö. Pixbotränare Thomas Hammar-Andersson om matchen:

”Vi får matchen precis dit vi vill men efter några tunga veckor med mycket sjukdomar orkade vi tydligen inte de sista minuterna och tog helt fel beslut i de avgörande lägena."

Pixbo Wallenstam IBK – Växjö IBK 6 – 7 (3-2, 1-1, 2-3, 0-1) SD

Period ett började bra med två snabba mål av Pixbo Wallenstam genom Anton Eriksson (1-0) och Felix Lanver (2-0). 11.39 drabbades Pixbo Wallenstam av en utvisning vilket gav Växjö möjligheten att reducera med 42 sekunder kvar av utvisningen och det lyste 2-1 på tavlan. Växjö kvitterade till 2-2 när det var lite mer än fem minuter kvar av period ett. William Lindh såg till att Pixbo återtog initiativet strax före pausvilan efter en läcker pass från Filip Wramdemark. Pixbo Wallenstam i ledning med 3-2 inför period två.

Period två blev en jämn tillställning, gästerna började dock målgörandet och kvitterade till 3-3 efter tre miutres spel. Trots powerplay fick Pixbo Wallenstam inte bollen med sig förrän det återstod 30 sekunder av period två då Oskar Weissbach gjorde 4-3, assisterad av Linus Nestorsson.

5.16 in i tredje perioden utökade Pixbo Wallenstam ledningen genom ett stenhårt skott av Oskar Weissbach (stolpe-stolpe-in) som var otagbart för Växjös målvakt. Oskar assisterades återigen av Linus Nestorsson och det stod nu 5-3.

Båda lagen åkte på var sin utvisning och 10.28 utökade Pixbo Wallenstam ledningen till 6-3 genom Felix Lanver assisterad av Oskar Weissbach. Växjö reducerade till 6-4 och 6-5 inom loppet av några minuter. Pixbo Wallenstam drabbades av en dubbelutvisning med 16 sekunder kvar att spela. 19.51 kvitterade Växjö till 6-6 och det blev förlängning. En förlängning som gästerna vann med 6-7 (SD).

Pixbotränare Thomas Hammar-Andersson om matchen:

”Vi får matchen precis dit vi vill men efter några tunga veckor med mycket sjukdomar orkade vi tydligen inte de sista minuterna och tog helt fel beslut i de avgörande lägena. Detta följer med oss även in i förlängningen och väl där är det inte mycket att säga om att vi släpper in förlustmålet. Svårt så här direkt efteråt, men känslan är ju att vi gör en såpass bra match i 56 minuter, eller 59,5 minuter, att vi var värda segern.”

Nu blir det uppehåll i SSL serien för herrarna då det är landslagsspel på schemat för bland andra vår målvakt Jon Hedlund.

Nästa match spelar Pixbo Wallenstams herrar borta mot Mullsjö den 17 december klockan 19.00 i Nyhemshallen.