Mullsjö
MUL

Herrarna vann borta mot Mullsjö

17 december 2021 23:30

Herrarna mötte Mullsjö på bortaplan under fredagskvällen. Matchen spelades i Nyhemshallen i Mullsjö och slutade med en uddamålsseger för Pixbo Wallenstam.

Mullsjö AIS vs Pixbo Wallenstam IBF 3-4 (1-2, 0-1, 2-1)

Det dröjde ända fram till 12:51 i period ett innan första målet föll. Pixbo Wallenstamss Filip Wramdemark skickade in bollen bakom Mullsjös målvakt, assisterad av Felix Lanver. Mullsjö kvitterade med 1.30 kvar av perioden men målgörandet var inte över. Med två sekunder kvar att spela skickade Oscar Weissbach in bollen bakom Mullsjös målvakt från halva planen, även här assisterade Felix Lanver. Pixbo Wallenstam gick ut till pausvila med en 2-1 ledning.

Filip Wramdemark om period ett:

”Vi gör en bra första period, går ut väldigt hungriga och vi har fått matchen dit vi vill. Offensivt så skapar vi väldigt mycket och defensivt måste vi vara tighta och stänga ner.”

3:14 in i period två fick Pixbo Wallenstam en utvisning men klarade av denna. Efter det stod matchen och vägde. Vid 12.16 åktr Mullsjö på en utvisning och det tog inte mer än 25 sekunder av utvisningen innan kapten Gustav Fritzell satte bollen högt upp i mål, assisten kom från Oskar Weissbach och det var 3-1 till gästerna. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Ställningskriget fortsatte i tredje perioden och 18;39 i tredje perioden hade Mullsjö ätit upp Pixbo Wallenstams försprång fram till 3-3. I samband med det tog Pixbo Wallenstam TO. När det var 41 sekunder kvar av matchen fick Linus Nestorsson, på Martin Östholms retur, nätet att rassla bakom Mullsjös målvakt och det stod 4-3 till Pixbo Wallenstam vilket också blev slutresultatet. Rävarna tog således med sig tre blytunga poäng hem till Mölnlycke.

Nyblivna världsmästaren Jon Hedlund om matchen:

”Det var nog en av de svettigaste tredje perioderna jag spelat. Det var tufft. Det är ju svårt mentalt att ställa om när de får två snabba mål men det är görbart, vilket vi också visade.”

”Idag slet alla för tre poäng och visade att vi alltid kommer tillbaka”; säger Magnus Sundell, assisterande tränare Pixbo Wallenstam.