Söndag
02 Okt 2 matcher
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
16 Okt 1 match
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 2 matcher
Onsdag
07 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 2 matcher
Lördag
17 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Onsdag
28 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Fredag
13 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 2 matcher
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Hagunda
HIF

Pixbo Wallenstams herrar till slutspel

12 mars 2022 18:00
SSL HERR

Det blev målkalas i Wallenstam Arena i säsongens sista grundspelsmatch och tåget mot SM-slutspelet tuffar vidare för Pixbo Wallenstams herrar.


SSL HERR

Pixbo Wallenstam IBK vs Hagunda IF 12–1 (4–1, 5–0, 3–0)

...

Denna soliga lördag tog Pixbo Wallenstam emot Hagunda IF i den sista SSL-grundseriematchen i Wallenstam Arena. Idag var dagen ”D” för herrarna. Vinst krävdes och dessutom behövdes hjälp av Jönköping som tog sig an tabellåttan Dalen från Umeå.

Inför hemmamötet med Hagunda var förutsättningarna tydliga. Pixbo Wallenstam, på en niondeplats i SSL-tabellen, var tvunget att vinna för att passera åttondeplacerade Dalen, som inför sista omgången låg en poäng före. En åttondeplats skulle innebära en slutspelsplats.

Efter sju minuter ledde Pixbo Wallenstam med 2–0. Efter fjorton minuter stod det 4–0. Dessvärre hade Dalen tagit ledningen mot Jönköping.

Pixbo Wallenstams 4–1 blev 9–1 i den andra perioden. Martin Östholm var het denna dag och gjorde hela sex poäng. Hemmalaget forcerade och vann med 12-1 till slut, detta samtidigt som Dalen kunde rycka ifrån till en 4–1 ledning. Slutspelsplatsen såg ut att glida Pixbo Wallenstam ur händerna.

Men det blev dramatisk. Med två snabba mål kom Jönköping närmare Dalen i den sista perioden. Helst plötsligt var Pixbo Wallenstam ett Jönköpingsmål från slutspel. Och det skulle komma. Detta med knappa två minuter kvar att spela. Ett mål som nådde Pixbospelarna genom att stort jubel utbröt på läktaren i Wallenstam Arena. Jublet kom efter att Pixbo Wallenstams match avslutats.

Matchens lirare, Martin Östholm om matchen:

”Vi går in och gör jobbet bra idag men vi har under vissa delar av säsongen varit lite nonchalanta och trott att vi kanske varit lite bättre än vad vi är och tappat poäng i matcher som vi bör ha tagit, men nu var vi fina och vi får ta med det”.

Thomas H Andersson, Pixbo Wallenstams tränare, om matchen:

”Vi spelade äntligen ut hela registret, avslappnat och fint. Nu fortsätter säsongen och det känns som om vi har en härlig trygghet i truppen. Det känns så jäkla underbart, lite chockartat men det lägger sig, nu kör vi!".

I kvartsfinalserien, bäst av sju matcher, kommer Pixbo Wallenstams herrar att få möta tabelltvåan Växjö IBK.