PIX

Tung förlust mot Pixbo hemma

7 november 2022 15:00
Dam

I lördags tog damerna emot serietvåan Pixbo Wallenstam och det blev en riktigt spännande match där Täby tog ut målvakten i slutet för att kvittera men där gästerna avgjorde i tom bur till 5-7. Bra kämpat av hemmalaget och grattis till Pixbo.

Första perioden var till Pixbos fördel även om lagen gjorde varsitt mål inom loppet av 28 sekunder. men redan efter dryga sex minuter stod det 1-3 och Pixbo tog ett stabilt grepp om matchen. Täby bytte målvakt och in kom Sara Wallberg som inte har stått så mycket i SSL innan. Hon satte tonen och släppte inte in något mål varken i första eller andra perioden. Skotten i perioden slutade 7-17.

I den kom hemma-damerna ut med nya krafter och lyckades kvittera till 3-3 innan det gått fem minuter av perioden. Resultatet stod sig även om det verkligen inte saknades chanser från båda lagen. Även nu vann Pixbo skotten, den här gången med 7-12.

Lika inför sista och när spelet var igång fick Täby dubbla straffar. Den första räddades av Pixbos målvakt men den andra satte Vilma de Gysser stenhårt i krysset. Plötsligt hände allting och nu var det Pixbos tur att vända till 4-5. Täby kvitterade ännu en gång genom Julia Croneld med hennes tredje mål för dagen. Det dröjde dock inte länge förrän Pixbo gjorde 5-6 och med 1.38 minuter kvar tog Täby ut målvakten. Tyvärr gav det inga mål framåt men väl ett sista mål från Pixbo i tom kasse till slutresultatet 5-7. Skotten i sista blev 6-13.

Täby gör en riktigt bra match i de två sista perioderna och har Pixbo i gungning. Men det är ett väldigt skickligt lag som till slut lyckas vända matchen och ta med alla poängen hem till Göteborg.

Ranja Varli - 1p (0 + 1)

Redan imorgon tisdag väntar 8-del i B.I.S. (Bäst i Stan) med match mot Div1-laget Tullinge borta kl 20.30. Vinst i den matchen skulle innebära ett Täby FC-derby mot vårt allsvenska alg.

Nästa match i SSL spelas borta mot IBF Falun i Guide Arena lördagen den 19 november kl 16.00.