Resumé

I helgen var det återstart av SSL Dam efter landslagsuppehållet. Helgen bjöd på åtta matcher och vi kan konstatera att det är fortsatt extremt hett kring slutspelsstrecket.

Se highlights från samtliga matcher i SSL Play!

Lund seriesexa

Pixbo Wallenstam kopplade ett tidigt grepp i bortamötet med Rönnby. Serietvåan var i en 3-0-ledning. Efter en stark mellanakt av Rönnby blev det nerv i matchen, innan Klara Loneberg fastställde slutresultatet till 4-2.

Sirius öppnade visserligen målskyttet mot Thorengruppen genom Sara Attermo, men därefter visade serieettan styrkan. Sofia Joelssons Umeålag vann med 6-1 efter tre mål och två assist från Joelssons klubba.

Det var en svängig match i Värmland mellan Karlstad och Warberg. Hemmalaget tog en tidig ledning, innan Warberg vände i början av den andra perioden till 4-3. Karlstad hittade dock en väg tillbaka i matchen och Linnéa Wallgren fastställde slutresultatet 7-5.

Nykomlingen Åkersberga har imponerat i SSL. Hemmalaget hämtade upp ett 2-1-underläge mot Endre och var i förarsätet till den tredje perioden. Väl där kvitterade Stina Ander till 3-3 i en match där Isabel Balzano sköt bonuspoängen till Åkersberga.

Lund var åter hemma i Lerbäckshallen. Skånskorna ledde med 2-1 efter en period där Lisa Stellansdottir samt Amanda Berg gjort hemmalagets mål och Moa Tschöp nätat för gästerna. Efter det höll Lund undan och tvåmålsskytten Lisa Stellansdottir gjorde 4-2 i den tredje perioden.

Falun rivstartade på bortaplan mot Nacka, efter ett tidigt mål av Moa Gustafsson. Efter det släpptes aldrig nästjumbon in i matchen. Inför tredje perioden var Falun i en 6-0-ledning innan Ida Hultman reducerade för Nacka. Minuterna senare gjorde Faluns Clara Forssén matchens sista mål, 1-7.

Bortaturnén för Thorengruppen blev lyckad. Visserligen öppnade Endres Tilde Hållstam målskyttet i mötet under söndagen, men tätt därefter kvitterade Oona Kauppi och serieledarna var i en 4-1-ledning efter en period. Thorengruppen spelade gediget därefter och vann matchen med 9-3.

Täby fick en riktig fullträff på hemmaplan mot Malmö. Lenka Remesova svarade dessutomför en vass insats i målet med 25 räddade skott. Hemmalaget var i en 5-1-ledning efter två perioder och täppte därefter igen i den avslutande perioden.

Höjdpunkter: Pixbo trivs mot Rönnby

Veckans utropstecken

• Pixbo befäster positionen som tabelltvåa.
  • Åkersberga två poäng från slutspelsplats.
  • Linnéa Wallgren visade vägen i Karlstads viktiga seger mot Warberg.
  • Endre och Malmö innehar de sista slutspelsplatserna på bättre målskillnad.
  • Lund seriesexa efter att besegrat Kalmarsund.

Sex omgångar återstår av grundserien

Efter helgens matcher återstår nu sex matcher av grundserien. Nästjumbon Nacka har sex poäng upp till säker mark. Desssutom är det väldigt intressant från plats sex till tio, där det enbart är tre poäng mellan lagen. Den avslutande omgången i SSL Dam spelas den 18 mars.

Resultat

Rönnby - Pixbo 2-4
Mål, Rönnby: Sofia Mittentag, Saga Emtell.
Mål, Pixbo: Rikke Hansen, Caroline Adelöw, Klara Loneberg, Axina Pettersson.

Sirius - Thorengruppen 1-6
Mål, Sirius: Sara Attermo.
Mål, Thorengruppen: Sofia Joelsson 3, Cajsa Elm, Emelie Wibron.

Karlstad - Warberg 7-5
Mål, Karlstad: Linnéa Wallgren 3, Luize Bilinska 2, Alexandra Terner, Sara Dahlström.
Mål, Warberg: Ida Hawerman 2, Andrea Envall, Hilma Ahnlund.

Åkersberga - Endre 4-3 e.s
Mål, Åkersberga: Isabel Balzano 2, Sanna Ulvhag, Emelie Eriksson.
Mål, Endre: Ellen Bäckstedt, Elin Roos, Stina Ander.

Lund - Kalmarsund 4-2
Mål, Lund: Lisa Stellansdottir 2, Emma Heander, Amanda Berg.
Mål, Kalmarsund: Moa Tschöp, Ellen Gunnarsson.

Nacka - Falun 1-7
Mål, Nacka: Ida Hultman.
Mål, Falun: Moa Gustafsson 2, Clara Forssén 2, Ellen Svensson, Lisa Svarfvar, Ingela Hansson.

Endre - Thorengruppen 3-9
Mål, Endre: Anna Moberg, Isabella Ström, Tilde Hållstam.
Mål, Thorengruppen: Oona Kauppi 2, Sofia Joelsson 2, Emelie Wibron, Amanda Delgado Johansson, Mathilda Ekenlinde, Veera Kauppi, Jonna Stenvall.

Täby - Malmö 5-1
Mål, Täby: Ida Sjölander, Ranja Varli, Julia Croneld, Anna Skyltbäck, Moa Dynefalk.
Mål, Malmö: Rebeca Mårtensson.

Nästa match i SSL Dam spelas den 18 februari.