Fredag
01 Okt 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Måndag
04 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 2 matcher
Lördag
23 Okt 2 matcher
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Onsdag
10 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match
Tisdag
04 Jan 1 match
Onsdag
05 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Tisdag
11 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Fredag
21 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 2 matcher

Medlemskap

Medlemskap i Pixbo Wallenstam IBF/IBK

Klubben bedrivs i stor utsträckning ideellt. Då är det nödvändigt att vi alla hjälps åt att få verksamheten att fungera. Att vara medlem i Pixbo Wallenstam IBF/IBK, nedan benämnt Klubben, innebär både rättigheter och skyldigheter för spelare eller målsmän för spelare i barn- och ungdomslagen.

Om du har frågor om medlemskap eller vill bli medlem i Pixbo Wallenstam, skicka ett mejl till [email protected] så återkommer vi inom kort.

RÄTTIGHETER

• Medlemskap i Pixbo Wallenstam IBF/IBK till och med 2022-06-30.
• Rabatt i utvalda sportbutiker mot uppvisande av giltigt medlemskort.
• Möjlighet att lägga fram förslag och synpunkter till klubbens styrelse och årsmöte samt få respons på åsikterna.
• Rösträtt vid klubbens årsmöte och andra medlemsmöten (i enlighet med klubbens stadgar gäller detta endast medlemmar som under verksamhetsåret fyllt lägst 15 år).
• Förslagsrätt till klubbens årsmöte och andra medlemsmöten.


FÖR AKTIVA SPELARE INGÅR DESSUTOM

• Fri entré till hemmamatcher i grundserien för våra lag i SSL Dam och SSL Herr. Fri entré även på våra Akademilags matcher. Enstaka undantag kan förekomma.
• Deltagande i verksamheten när det gäller träning och seriespel.
• Deltagande i cuper och träningsläger. Detta är ofta förenat med extra avgift och/eller insamlande av pengar till lagkassan.
• Försäkring via Svenska Innebandyförbundet och Folksam vid match och träning samt vid resa till/från dessa aktiviteter. Läs om hur du anmäler en skada här.
• Klubben håller med matchställ till alla ungdomslag. Dessa skall återlämnas till klubben när man slutar eller de blir för små. För att minimera kostnader så återanvänds äldre matchställ som ärvs av yngre lag i möjligaste mån – vilket innebär att vi inte har en entydig modell på matchställen. En del lag väljer att köpa egna matchställ av nyaste modell för insamlade pengar eller sponsorer, men detta beslutas inom respektive lag.


.

 

 

AKTIVA LEDARE

Som Aktiva ledare räknas de ledare och funktionärer som har en aktiv återkommande uppgift kring lagen eller föreningen. Dessa ledare har rätt till, efter betalt medlemskap, fri entré till hemmamatcher i grundserien för våra lag i SSL Dam och SSL Herr. Fri entré även på våra Akademilags matcher. Enstaka undantag kan förekomma.

Klubben står även för representationskläder för ungdomsledare i den mån Ungdomsstyrelsen har utrymme i sin budget. Normalt står klubben för en piket-tröja och ibland en overall eller liknande, dock köps ej nya för varje säsong.


SKYLDIGHETER

Eftersom klubben i stor utsträckning drivs ideellt är det nödvändigt att vi alla hjälps åt att få verksamheten att fungera. Att vara medlem innebär förutom avgifterna att det ingår nedanstående skyldigheter för spelare eller målsmän för spelare i barn- och ungdomslagen.


LOTTFÖRSÄLJNING

• Varje aktiv spelare skall sälja lotter/häften/kalendrar mm med en total provision till klubben på 500 kr.
• Varje aktiv spelare kan avstå att sälja lotter, men då tillkommer en avgift på 500 kronor.


ARENAVÄRDSKAP & EVENTBEMANNING WALLENSTAM ARENA

Arenavärdskap och eventbemanning handlar om att vara föreningens värd i Wallenstam Arena för att ge service vid matcharrangemang och event för den bästa innebandyupplevelsen för föreningens alla lag och gäster. Servicen berör att ansvara för beredning och försäljning av enklare kioskvaror (smörgås, korv, toast) samt att tillse övriga tillhörande uppgifter i Wallenstam Arena.

En eventbemmaning innebär även arbetsuppgifter som publikvärd och försäljning i café eller shopen eller andra liknande uppgifter som tilldelas av eventansvariga vid eventet.

Alla ungdomslagen tilldelas antingen bemanning av Arenavärdskap eller Eventbemanning. Yngre lag tilldelas Arenavärdskap  och äldre lag Eventbemanning som inkl en del av Arenavärdskapet.

Då vuxenansvaret i arenavärdskap eller eventbemanning är viktig så behövs därför vuxna personer på plats i arenan.  Förälder eller annan vuxen som bemannar värdskapet och agerar cafévärd får med fördel låta sitt spelande barn eller ungdom vara med för att på så sätt även komma in i föreningen, gemenskapen och föreningens olika verksamhetsområden.

  • Arenavärdskap. Varje lag ansvarar förarenavärdskap 1-4 helger (fre-sön) per säsong beroende på hur många medlemmar laget har. Detta innebär bemanning för enskilda medlemmar (eller målsman till medlemmar) ca 2-4 tillfällen per säsong.
  • Eventbemanning. Varje lag ansvarar för att bemanna SSL-lagens matchevent vid ca 5-10 tillfällen per säsong beroende på hur många medlemmar laget har. Detta innebär för enskilda medlemmar (eller målsman till medlemmar) att vid ca 2-3 tillfällen per säsong hjälpa till i arrangemanget vid SSL-lagens hemmamatcher. 


BÄSTKUSTCUPEN

Alla ungdomslag och dess föräldrar är skyldiga att hjälpa till att genomföra klubbens ungdomscup en helg i september varje år. Uppgifterna kan vara att stå i café eller vara matchfunktionär mm. Även klubbens juniorlag hjälper till med arrangemanget för att samla in pengar till lagkassan och avlasta ungdomslagen. Detta arrangemang genererar betydande överskott till Ungdomsstyrelsen och dess lag, och är väldigt viktiga för att finansiera verksamheten under verksamhetsåret.


INOM EGNA LAGET

Dessutom beslutar varje lag vilken typ av aktiviteter laget vill arrangera för att få in pengar till läger, cuper mm.


SÄSONGSAVGIFTER

Styrelsen beslutade på årsmötet att medlemsavgiften i föreningen för säsongen 2021/22 är 200 kr per medlem. Säsongsavgifterna är därefter beslutade av styrelsen. Licensavgifter beslutas av förbundet.

Nedanstående tabell listar säsongsavgifterna för klubbens olika åldersgrupper

Säsongsavgifter för Pixbo Wallenstam säsong 2021/2022

 

 

 

Säsongsavgifter 21/2022

Medlemsavgift

Verksamhetsavgift

Licensavgift

Rävkul (födda 2016-)

200

450

50

Spelare tillhörande Grön nivå (födda 2015)

200

950

50

Spelare tillhörande Grön nivå (födda 2014)

200

1050

50

Spelare tillhörande Grön nivå (födda 2013)

200

1050

50

Spelare tillhörande Blå nivå (födda 2012)

200

1700

50

Spelare tillhörande Blå nivå (födda 2010-2011)

200

1700

100

Spelare tillhörande Röd nivå (födda 2009)

200

2300

100

Spelare tillhörande Röd nivå (födda 2006-2008)

200

2300

150

Spelare tillhörande Akademi (födda 2005 och yngre) 

200

2900

340

Spelare tillhörande Akademi (födda 2004 och äldre)

200

3500

340

Spelare tillhörande Veteranlaget

200

1450

50

Övriga aktiva medlemmar (med uppdrag som styrelsen, ledare, funktionärer m fl)

200

0

0

Stödmedlem (passiv medlem)

200

0

0


Varje aktiv spelare som tillhör ett lag som har åldern inne för att anmäla sig till seriespel eller sammandrag när säsongen startar ska sälja lotter/häften/kalendrar med mera med en total provision till klubben på 500 kr. För säsongen 2021/2022 avser det medlemmar F13 och P13 och äldre lag. Det finns en möjlighet att avstå denna försäljning men då tillkommer en avgift på 500 SEK.


PERSONUPPGIFTER (GDPR)

Pixbo Wallenstam värnar om din integritet. Inom idrottsrörelsen behandlas en stor mängd personuppgifter. De används bland annat till att hålla ordning i medlemsregister, fördela ekonomiska stöd, arrangera tävlingar eller ge allmän information.

Det finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Den 25 maj 2018 ersattes personuppgiftslagen av den nya dataskyddsförordningen (GDPR), vilket gör att kraven förändras något. Med anledning av dessa förändringar har vi upprättat en integritetspolicy. 

Läs mer >