Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Torsdag
29 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match
Söndag
23 Sep 2 matcher
Tisdag
25 Sep 1 match
Söndag
30 Sep 2 matcher
Onsdag
03 Okt 1 match
Lördag
06 Okt 1 match
Söndag
07 Okt 1 match
Söndag
14 Okt 2 matcher
Söndag
21 Okt 1 match
Onsdag
24 Okt 1 match
Fredag
26 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match

PW Akademi

Välkommen till Pixbo Wallenstams Akademi!

Pixbo Wallenstams Akademi är organisationen för de spelare som lämnar barn- och ungdomsnivån och skall ta nästa steg i Pixbo Wallenstams utvecklingsmodell.

Här skall de få möjlighet att utvecklas som individer och spelare utifrån den nivån de befinner sig på, oavsett om de satsar för att nå yttersta elitnivå eller vill lägga grunden för ett livslångt idrottande.

Pixbo Wallenstams Akademi har ett nära samarbete med SSL-lagen där spelare ur SSL-trupperna som inte får tillräckligt med speltid eller är på väg tillbaka efter skada ges möjlighet att spela i lägre divisioner.

Sofia Greftén är ett exempel på en av Akademins spelare som tagit nästa steg i Pixbo Wallenstams utvecklingsmodell. Hon har spelat i Pixbo Wallenstam under hela sin karriär och gått vägen från ungdomslag, genom spelarakademin, till att nu lyftas upp i SSL-laget.


Sofia Greftén. Foto: David Asserfors

Till Akademin hör de träningsgrupper som spelar i lag i senior- och juniorserierna förutom representationslagen i Svenska Superligan.

Damallsvenskan
Hemsida ⇒

Dam div 1
Hemsida ⇒

Dam JAS
Hemsida ⇒

Herr div 1
Hemsida  ⇒

Herr div 3
Hemsida  ⇒

Herrjuniorer
Hemsida  ⇒

Våra juniorer ges också möjlighet att regelbundet träna med våra SSL-lag med målsättningen att utveckla spelarna för spel i SSL och Allsvenskan.


Bengt Insgård, sportsligt ansvarig för Akademin. Foto: Idrottsfoto.

Bengt Insgård, sportsligt ansvarig för Pixbo Wallenstams Akademi lyfter fram ledarna som en viktig del av Akademins framgångar. Den samlade kompetensen rymmer både SM-medaljer, erfarenheter från landslaget och spel utomlands.

- Vi har en fantastisk mix av ledare inom Akademin med en enorm erfarenhetsbank inom både innebandy och ledarkompentens. Många av dem har varit med och fostrat elitspelare under drygt tjugo år i vår förening.

LÄS MER
* Akademin stärker upp med erfarna ledare >
* Sofia tog vägen via Akademin >