Söndag
06 Okt 2 matcher
Torsdag
10 Okt 1 match
Lördag
12 Okt 1 match
Söndag
13 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Tisdag
22 Okt 1 match
Lördag
26 Okt 1 match
Söndag
27 Okt 1 match
Lördag
02 Nov 1 match
Söndag
03 Nov 1 match
Söndag
10 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 2 matcher
Onsdag
27 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Onsdag
04 Dec 1 match
Söndag
08 Dec 1 match
Onsdag
11 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 2 matcher
Söndag
29 Dec 1 match
Fredag
03 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 2 matcher

Johan Österman förstärker herrarnas ledarstab i Pixbo Wallenstam Akademi

31 augusti 2019 13:00
PW AKADEMI

Hej Johan, och varmt välkommen till Pixbo Wallenstam Akademis ledarstab! Vem är Johan för den oinvigde och vad gör du till vardags?

– Jag är 49 år och har varit med i Pixbo Wallenstam Innebandyklubb sedan jag var sjutton år, så man kan säga att jag känner till klubben. Till vardags är jag delägare i Renew Group där jag ansvarar för produktutvecklingen hos varumärkena Unihoc och Zone.


Hur känns det att ta klivet in till PW Akademi herr och dess ledarstab?

– Det känns bra. Det är inte första gången jag tränar ett juniorlag i Pixbo men det har inte varit format som en akademi tidigare så att det blir en ny positiv erfarenhet räknar jag med.

Var det ett svårt beslut?

– Både och, jag ansvarar för pojkar 04 sedan 2009 och kommer fortfarande att göra det samtidigt som jag håller i HJ16, så jag vet att det kommer krävas mycket tid den här säsongen. Samtidigt kommer flera av spelarna från pojkar 04 att vara en del av HJ 16 truppen vilket förenklade beslutet.

Du har ett förflutet inom innebandyn genom ditt engagemang i Pixbos Pojkar 04:or. Vad tror du kommer att bli annorlunda nu?

– Största skillnaden när man tränar äldre killar (juniorer) är att du kan ställa högre krav och samtidigt får du ett annat gehör när man presenterar sina idéer. Sedan har de här killarna SM för 16-åringar i år vilket brukar betyda att det blir väldigt intensivt på träningarna när spelarna vill visa att de skall spela under SM.

Hur går dina tankar inför kommande säsong och vad vill du se av killarna?

– Det är givetvis fokus på att ta sig vidare i SM. Första kvalet går i Wallenstamhallen den 8–10 november och säsongen blir så mycket roligare om man tar sig vidare därifrån. Jag har varit med om att både gå till innebandyfesten och åkt ur direkt och det senare är inte roligt så vi får hoppas på ett stort stöd på hemmaplan så vi kan ta oss vidare. Sedan brukar det vara killar som tar riktigt stora steg i den här åldern och det skall bli roligt att se om man kan hjälpa till att bidra med något i deras utveckling.

Mehregan Redjamand kommenterar:

– Vi är glada att få med Österman på ledarsidan i akademin. Jag har själv haft Johan som tränare och minns den tiden väldigt väl och med glädje. Disciplinerad, noggrann och med ett starkt engagemang tror vi att han kan lyfta akademins ingångssteg till nya höjder och med Oscar och Malcolm vid sin sida (som kommer suga åt sig av all kunskap de kan få) har vi ett mycket kompetitivt lag.

Läs mer om Pixbo Wallenstam Akademis Talangutveckling >