Söndag
25 Nov 1 match
Tisdag
27 Nov 1 match
Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 1 match
Torsdag
20 Dec 1 match
Fredag
28 Dec 1 match
Torsdag
03 Jan 1 match
Söndag
06 Jan 1 match
Onsdag
09 Jan 1 match
Söndag
13 Jan 2 matcher
Onsdag
16 Jan 1 match
Lördag
19 Jan 1 match
Tisdag
22 Jan 1 match
Söndag
27 Jan 1 match
Måndag
28 Jan 1 match
Onsdag
06 Feb 1 match
Lördag
09 Feb 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Tisdag
12 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 2 matcher
Onsdag
20 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 2 matcher
Onsdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher

Henrik Larsen förstärker PW akademi

20 september 2018 22:00
PW AKADEMI

Pixbo Wallenstam Akademi förändrar och förstärker staben. Först ut i vår presentation av nytillskotten är Henrik Larsen, chef för Pixbo Wallenstams herr Akademi.


Vem är Henrik Larsen?

– Jag är 35 år, bor i Göteborg och jag har en dotter på åtta år. Jag har spelat innebandy i hela mitt liv fram tills för två år sedan. Min karriär började i Bräckan IBK följt av spel i Warberg, Älvstranden, FBC Göteborg, Varla IBK, Lindås, för att avsluta min aktiva karriär som spelare i Porthälla.

Vad var det som fick dig att ta rollen som chef för Pixbo Wallenstam Akademi?

– Det som fick mig att ta rollen var framför allt sammansättningen av personer som Peter Runnestig och Mehregan Redjamad presenterade för mig, samt deras syn på hur man skulle kunna få till en Akademi i världsklass.

Vad gör en Akademichef?

– Det vet jag inte än, haha. Nä, men min roll som chef för akademin är att hålla ihop vår grupp och jobba med att hitta en ”röd” tråd i vår framdrift till en akademi i världsklass samt följa upp de mål vi sätter. Både prestation och att vi har en tydlig plan för hur vi jobbar med våra talanger och utbildar em på rätt sätt.

Vad tror du förväntas av dig, vad kan just du tillföra Pixbo Wallenstam Akademi i stort?

– Jag hoppas att jag kan bidra med att skapa en struktur och tydlighet hur vi skall bedriva akademin på rätt sätt och att det ska finnas stöd och resurser för att utveckla talanger.

Vilka är dina styrkor som person och hur kan du nyttja dem bäst i din roll som chef för Akademin?

– Mina främsta styrkor som person är att jag är väldigt noggrann, gillar ordning och reda. Dessutom, jag gillar jag att leda människor och få andra att växa så det är något som jag ska försöka bidra med till Pixbo Wallenstam akademi.

Vad är dina mål med Pixbo Wallenstam akademi, kort- och långsiktiga?

– På kort sikt handlar det om att synliggöra akademin inom klubben och även i Göteborgsregionen genom att visa på hur vi jobbar med att förädla och utbilda talanger. Sedan att vi sätter standarden under detta år på hur vi i Pixbo Wallenstam ska arbeta med akademin. Mitt långsiktiga mål med Pixbo Wallenstam akademi är att vi är en ledande akademi i världen inom innebandy och att vi blir det självklara valet för lovande talanger som har målbilden klar för sig att ta sig till SSL.

Vad kan du göra för att attrahera spelare att söka till Pixbo Wallenstam akademi?

– Det jag tycker är väldigt viktigt för att attrahera spelare är att vi inom akademin är ute och synliggör oss både internt i våra ungdomslag men även ute bland klubbar i Göteborg. Visar på hur vi arbetar med utveckling och utbildning och att vi har ett JAS-lag som tillhör ett av Sveriges bästa lag.

Är byggandet av Pixbo Wallenstam akademi klart eller saknar du något eller någon?

– Sammansättningen av staben är till stor del klar, just nu i alla fall. Så fokus är att sätta rollerna och få till en struktur som vi kan arbeta utifrån.

Tack för pratstunden Henrik och lycka till med uppdraget som chef för Pixbo Wallenstam akademi.

Av Catrin Lundgren, Kommunikationsansvarig Pixbo Wallenstam Akademi Herr